Забраняват на лекарите да слушат музика заради теча в НАП

OFFNews 02 август 2019 в 19:20 7048 1

Снимка irishtimes.com

Столичната здравна инспекция е изпратила "спешни" мерки до медицинските заведения в страната, с които забранява на лекарите да слушат музика, да гледат филми, да ползват интернет за удоволствие и да употребяват флашки на служебните компютри в болниците и в извънболничната помощ, предава "Дарик". Забранява се и инсталирането на програми без разрешение на ръководството на лечебното заведение.

Причината е течът на лични данни от НАП, като от инспекцията се надяват да предотвратят нещо подобно в бъдеще и при системата за здравеопазване.

От инспекцията призовават да се променят всички пароли за достъп, използвани от медицински лица, а новите пароли да бъдат с минимална дължина от 8 символа.

Сред другите мерки за незабавно изпълнение са проверка на системите за физически достъп в болниците и въвеждане на система за контрол до помещенията с компютри в лечебните заведения, както и до помещенията с мрежово оборудване.

Иска се също така всички налични компютри, сървъри и принтери да бъдат описани. Всеки от тях трябва да има технически паспорт с подробно описание на компонентите, от които се състои. В заключение от здравната инспекция призовават и за актуализация на програмите, включително и антивирусните, до най-новите им версии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

02.08 2019 в 23:16

Рядка идиотщина. Забраняват им НЕ това.
А тия неща между другото, са забранени май на всяко работно място. Смятат се за кражба на работно време.
Когато са разрешени, за това си има други устройства. Не компютрите, през които върви информацията за ВСИЧКИ НИ, и които очевидно са отворени за хакерите през тия канали.
 
X

Да помогнем на украинските деца!