Руски биатлонисти заподозрени за допинг в Австрия

OFFNews 13 декември 2018 в 14:21 2653 1

Четирима руски биатлонисти са заподозрени в нарушение на антидопинговите правила. Срещу тях са повдигнати обвинения от австрийските власти.

От полицията посетиха лагера на "Сборная" в австрийския град Хохфилцен преди стартовете за Световната купа в курорта от днес до неделя и им връчиха списък със заподозрените.

Сред тях са олимпийският шампион от Сочи 2014 Антон Шипулин, Евгени Гараничев, Александър Логинов и Александър Волков. Четиримата са разследвани за провинения на световното първенство в Хохфилцен през 2017 година.

В изнесения списък са още биатлонистката Ирина Старих, бившият треньор на националния отбор Александър Касперович, лекарите и масажистите Артьом Кринцилов, Александър Селявкин, Евгени Шутов и Дмитрий Топучканов.

Припомняме, че през септември Международният съюз по биатлон отказа да възстанови правата на руската федерация като пълноправен член на организацията.

В сила остава забраната руският съюз да право да гласува на конгреси, както и да предлага свои представители да бъдат избирани на ключови постове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!