Шифрин грабна второ олимпийско злато

OFFNews 15 февруари 2018 в 09:38 3456 1

22-годишната американска алпийка Микаела Шифрин спечели второ олимпийско злато в кариерата си, след като спечели титлата в гиганския слалом в Пьонгчанг. Американката отново показа, че притежава освен страхотен талант, и здрави нерви. Тя вървеше втора след първия манш, но много силно каране във втория манш успя да изпревари конкурентките.

"Страшно доволна съм, защото основната ми дисциплина е слалома, а не гигантския. Най-щастлива се чувствам на снега", каза шампионката в слалома от Сочи 2014, която може да спечели трета титла в петък, когато е техничната дисциплина в Пьонгчанг.

Голямата изненада в дисциплината поднесе Рагнхилд Мовинкел, която се окичи със сребърния медал. Норвежката завърши на 39 стотни зад победителката, като също направи много силен втори манш.

Бронзът остана за италианката Федерика Бриньоне. Тя записа общо време от 2:20,48 минути и изостана на 48 стотни от Шифрин.

Водачката след първия манш Мануела Мьолг не издържа на напрежението и така и не успя да се добере до медал. Тя даде едва 23-то време във втория манш и завърши на 1,18 секунди зад победителката.

Българката Мария Киркова кара стабилно в двата манша и завърши 40-а с общо време 2:32.77 минути. Киркова бе 46-а след първия манш, но направи значително по-добро спускане във втория и влезе в топ 40 с изоставане от 12.75 секунди след победителката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!