Стивън Тайлър поиска от Тръмп да не използва песните на Aerosmith с политическа цел

OFFNews 23 август 2018 в 16:25 4053 0

Снимка Instagram

Вокалистът на „Аеросмит“ Стивън Тайлър поиска от президента Доналд Тръмп да спре да използва песни на групата по време на политическите си митинги.

Песента Livin’ on the Edge бе пусната този вторник в Чарлстън, Западна Вирджиния.

В официално писмо адвокатите на Тайлър твърдят, че Доналд Тръмп създава фалшивото впечатление, че клиентът е дал съгласието си за използване на музиката му и дори че подкрепя управлението му.

„Г-н Тръмп няма право да използва името, лицето, гласа и пр. на клиента ни без изричното му писмено разрешение“, пише  в писмото.

Това не е първият път, когато Тайлър изисква президентът на САЩ да не използва музиката му. Песента Dream On беше използвана по време на предизборната кампания на Тръмп през 2015 година.

„Настояхме дружествата, държащи авторските права на г-н Тайлър, да прекратят лицензите си с вас през 2015 година. Не сме запознати с какъвто и да било лиценз за публично изпълнение, който предоставя на г-н Тръмп правото да използва музиката във връзка с митингите си или за друга цел“, казват адвокатите на Тайлър.

Тръмп отговори на обвиненията с публикация в социалната мрежа Twitter:

„Въпреки че имам законното право да използвам песента на Стивън Тайлър, той ме помоли да не го правя. По-добър ще го замести! Сега той получи повече публичност, отколкото е имал за последните 10 години. Браво на него!“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!