24 машини ще чистят снега по автомагистрала ''Тракия'' до Пазарджик

Диана Варникова 07 ноември 2022 в 16:33 842 0

тракия

Снимка Диана Варникова

Почистване.

В плана за зимно поддържане за автомагистрала „Тракия" на територията на Областно пътно управление - Пазарджик са предвидени 24 машини за зимно поддържане - снегорини, комбинирани машини, пясъкоразпръсквачи, товаръчни машини и автомобили за патрулиране, както и 2820 тона техническа сол и 12 тона калциев хлорид.

Това стана ясно от заседание на областния щаб за защита при бедствия и аварии.

За зимното поддържане на републиканските пътища са предвидени 106 машини, както и 15 000 м3 пясък, 4300 тона техническа сол и 12 тона калциев хлорид.

В процес на изпълнение е ремонт на пътя Пазарджик-Пещера-Батак. Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на ноември - преди началото на активния зимен сезон.

Областно пътно управление и общинските администрации трябва да отделят особено внимание и технически ресурс за критичните участъци от пътната инфраструктура, които са основно в Родопската част на областта: Белово-Юндола; Варвара- Велинград-Юндола; Батак-Картела, Пещера-Батак, района около село Свети Константин и курортен комплекс Цигов чарк, Юндола-Белмекен, пътят за село Фотиново и Велинград-Сърница. В района на Средна гора е път Панагюрище-Панагюрски колонии

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews