Бащата на едно от децата със свастиките: Стана грешка, друг ги изрисува

Завел детето за пръв път на мач, когато било на 4 месеца

OFFNews 15 май 2018 в 13:22 5147 1

Бащата на едно от децата, които се появиха с изрисувани свастики по телата и правеха нацистики поздрави по време на на мача Левски–Славия, заяви, че станалото е грешка и непознат човек е нарисувал знаците по тялото на сина му, а той не ги е видял.

Бащата Петър Атанасов и днес беше разпитван 3 часа. Пред полицията Атанасов е казал, че не той, а други хора са изрисували изрисували сина му. Според източници на bTV той не е бил много убедителен и не е посочил кои са тези други хора.

"Не знаех какво има по тялото на сина ми. Неподходящите знаци и надписи бяха изрисувани от непознат човек на стадиона. След това детето си беше облякло тениската и видях рисунките, едва когато той вече беше на пистата", разказа бащата пред Нова тв.

Атанасов обясни, че е голям фен на "Левски", дори телефонният му номер завършвал на 1914 - годината на основаването на футболния клуб. Той редовно водел детето си, което е на 7 години, на мачове. 

"За първи път го заведох на стадиона, когато беше на 4 месеца. От 5-годишен ходи с мен на всички мачове", разказа Атанасов пред Нова тв.

Бащата твърди, че синът му също не знаел какво е изрисувано по тялото му. "Детето ми е първи клас и изобщо не знае какво означават тези неща. За първи път е изрисуван така. Просто стана грешка", обясни той и добави, че не познава другото дете и родителите му.

Той твърди още, че няма опасност за детето му, когато стои на пистата по време на мач.

Очаква се резултатите от проверката на Агенцията за закрила на детето по случая да бъде оповестени в сряда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков