Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

БНБ пуска в обращение възпоменателна монета ''Голям гмурец''

OFFNews 19 септември 2022 в 09:06 1100 0

възпоменателна монета

Снимка БНБ

Монетата е от серията „Природно разнообразие в Република България“

От днес, 19 септември 2022 г., Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „Голям гмурец“ от серията „Природно разнообразие в Република България“. Цената на монетата е 108 лева.

Монетата ще се продава в БНБ - на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

Снимка: БНБ

В периода от 19 до 21 септември 2022 г. включително, всеки клиент ще може да закупи от Българската народна банка по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета, посочват от БНБ.

Снимка: БНБ

След този период възпоменателната монета „Голям гмурец“ ще се продава без ограничения. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, трябва да са пълнолетни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews