Експериментални стрелби в Шабла с преносим зенитно-ракетен комплекс Стрела-3

OFFNews 28 септември 2023 в 18:58 2669 3

Сухопътните войски проведоха експериментални стрелби със Стрела-3

Снимка МО

Сухопътните войски проведоха експериментални стрелби със Стрела-3

Началникът на отбраната Емил Ефтимов и командирът на Сухопътните войски Деян Дешков наблюдаваха днес експериментални стрелби с преносим зенитно-ракетен комплекс „Стрела-3“. Те се проведоха на зенитния полигон на ВВС „Шабла“.

Целта на експерименталните стрелби е да бъдат извършени изпитания на комплекса с оглед въвеждането му в експлоатация във формированията за противовъздушна отбрана на Сухопътните войски.

В провеждането на стрелбите и създаването на мишенната обстановка на полигона участваха военнослужещи и техника от 2-а механизирана бригада – Стара Загора.

"Стрелците-зенитчици демонстрираха добра подготовка и отлични пускове", заявиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

"Резултатите от стрелбите показаха, че комплексът е надежден и въвеждането му в експлоатация ще допринесе за повишаване на способностите на формированията за ПВО от Сухопътните войски", информират още от МО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

3

AntiZ

28.09 2023 в 20:26

Ама сте маанаджии! Стрела 3, копие 8, томахавка 6...Все кацапско орУжие, дето нèма тротил! Ама нашите офицери са Рашка школа, кфо да очакваме? Дето вика Джони, да не дава Господ! Като споменах, че нема тротил, не се шегувах:

https://youtu.be/8iXN9220XIM?si=PVEiVBILOFTDTN1U

Тротил пропили кацапские орки!:D

2073

2

Johnny B Goode

28.09 2023 в 19:52

Статията е еманация на българската действителност.

Военните изпитват нещо което е изобретено и произведено преди 50 години. Журналята пишат дитирамби за неща от които и идея си нямат и илюстрират със снимки които нямат нищо общо с темата. Министерстерството на отбраната информира колко е доволно и колко са велики.

Дай Боже никой да не ни напада.

6136

1

WOW

28.09 2023 в 19:30

Да се въвежда ракета разработена 1974? Това звучи доста малоумно. Между другото, снимката е на 82 мм минохвъргачки които нямат нищо общо със Стрела 3.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика