Фентъзи футбол - измислица или паралелна реалност

OFFNews 15 август 2021 в 16:21 1249 0

Фентъзи футбол е нашумяла игра, която дава възможност на феновете да се изявяват като мениджъри. Големите първенства като английската Висша лига, Бундеслигата, Ла Лига организират виртуални шампионати с безплатно участие. Печелившите грабват награди като фланелки на любимия отбор, билети за мач, футболни топки. Ако искате да покажете уменията си във фентъзи лига, но да спечелите истински пари, можете да го сторите в Palms Bet. Българският букмейкър предлага виртуални лиги, в които влизате след заплащане на входна такса. Представяме Ви подробна информация какви награди Ви очакват и как протича играта.

Същност на фентъзи футбола

Ако следите дадено първенство и сте наясно с качествата на всеки един от футболистите, фентъзи футболът е за Вас. Това е игра, при която се демонстрират тактическите умения на участниците.

Разполагате с фиксиран бюджет за селекция, като трябва да закупите определен брой състезатели на всеки пост. В зависимост от качествата им в реалния футбол, се съставят цените им. Обикновено офанзивните играчи са най-скъпи, докато защитниците костват най-малко пари.
След като сте селектирали състава си, идва ред да изберете схема на игра и кои ще са титулярите Ви. На база тяхното представяне печелите точки и се изкачвате в класирането на фентъзи лигата.

Точкуването е предварително фиксирано и се отнася за всеки пост. Ако нападател отбележи попадение – печелите 4 точки, при гол на бранител – 6, при участие в целия двубой – 1 точка. В повечето фентъзи лиги се избира капитан, чиито точки се удвояват. В случай че не стартира като титуляр, неговата роля се изпълнява от вицекапитана.

Фентъзи лиги с реални пари

Palms Bet е мястото, където ще намерите разнообразие от виртуални първенства. Имате достъп до фентъзи лиги на Англия и България, които са съставени от реалните отбори и състезатели. Ще забележите, че има множество стаи, които се различават по допустим брой играчи и входна такса. След като я заплатите, можете да посетите фентъзи лигата и да съставите своя отбор.

Докато официалните игри на първенствата протичат от старта до края на кампанията, във фентъзи лигите с реални пари зависите от текущия кръг. Дори има виртуални състезания, насочени към конкретен двубой. В зависимост от условията на стаята, можете да изберете измежду 5, 6, 11 или 15 футболисти.

След приключване на кръга, се определя окончателното класиране и се изплащат паричните награди. Тяхната стойност се базира на събраните входни такси, като най-щедри са печалбите за първите трима.

Има ли допирни точки фентъзи футболът с истинския

Във Football Manager и кариерата на FIFA можете да покажете уменията си като наставник, но не зависите от резултатите в реалния футбол. Във фентъзи лигите обаче точкуването се определя на база представянето на истинските футболисти в шампионатните им двубои. Ако избраните Ви играчи отбележат множество попадения и помогнат на отборите си да грабнат победи, ще получите повече точки.

За любителите на футбола – това е страхотен вариант за забавление. В сайта на Palms Bet можете да се включите с минимална такса и да се състезавате със стотици потребители, преследващи големите награди.

Проучете вероятните състави на тимовете преди кръга и се запознайте с кадровите проблеми пред наставниците. Това ще Ви помогне в избора на титулярна единайсеторка, която да Ви донесе повече точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews