Има ли ефективни методи за премахване на петна по кожата?

OFFNews 01 април 2019 в 17:32 2554 0

Сигурно сте забелязали, че някои хора имат доста тъмни петна по тялото и най вече по лицето. Често тази пигментация бива наричана още и старчески петна поради това, че наистина след определена възраст тези кафеникави и с размер от 0,2 до с 2 сантиметра образования са явление, което обхваща голям процент хора. Според дерматолози повечето образования не са тревожни, но ако забележите, че започват да се разпространяват е добре да обърнете внимание и да ги лекувате. Появата на пигментни тъмни петна се провокира от неправилното производство на меланин от организма. Така, че това е причината една част от кожата на лицето да е с един тен, а на места да имате образувани тъмни петна. 

Много са факторите, които биха повлияли върху появата на това „оцветяване“. С напредването на възрастта при много жени се наблюдава този вид нарушена пигментация, като причинител може да бъде бременност, стареене, генетична предразположеност и други. Преди да предприемете лечение или премахване на петна е добре да се установи от специалист техния характер. Така ще може да се вземе най-правилното решение за тяхното отстраняване от кожата на лицето. Наистина е доста неприятно дама да има деколтето, лицето и ръцете такива тъмни петна. Използването на козметика има временен ефект и не може да изравни тена на кожата до желаната степен.

Има разбира се, различни методологии а премахването на петна като едни са по-ефективни, а други се счита за дори опасни, тъй като предизвикват риск от предозиране с токсични съставки. Задължително е да се направи консултация с дерматолог и според типа на пигментацията да се определи какъв е правилно приложимия вариант за лечение. Някои от техниките могат да се прилага и в домашни условия, но други като микродермабразиото и лазерната терапия се предлагат само в специализирани козметични центрове и клиники. Всеки един от методите за премахване на петна може да предизвика странични реакции, затова не пропускайте консултацията с дерматолог.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews