Къде може да практикуваме стрелба в България?

OFFNews 19 ноември 2023 в 17:56 1027 0

Снимка guns.bg

Ако сте опитен стрелец, който търси безопасно място за практикуване на стрелба в България или сте любопитни и искате да опитате стрелба за първи път, попаднали сте на правилното място.

Независимо дали искате да тренирате с огнестрелното си оръжия за ловния сезон или да опитате нещо ново и различно за първи път, съществуват добри стрелбища в България, които приветстват посетители от всички възрасти, способности, и нива на опит. В тази статия ще поговорим повече и за различните видове стрелба, включително ловната и спортната и най-важните неща, които трябва да знаете за тях.

Какво трябва да знаем за стрелбата?

Стрелбата е любимо хоби на много хора, което може да се практикува на открити и закрити пространства. Едно от най-важните неща при стрелбата е да се спазват необходимите правила за безопасност и да се научите как да боравите с огнестрелно оръжие преди наистина да го използвате. Тези знания се придобиват най-добре на стрелбището, където сертифицирани инструктори и опитни стрелци предлагат различни обучения.

Освен с практиката, е важно да се запознаете и с етичните съображения, свързани със стрелбата в България. Те включват изисквания за лицензиране, ограничения за видовете на огнестрелни оръжия и други. Спазването на етичните ловни практики е от съществено значение за хората, които се занимават с ловна стрелба.

Видове стрелба

Съществуват два основни вида стрелба, включително ловна и спортна стрелба. Нека ги разгледаме с подробности.

Ловна стрелба

Ловната стрелба не е обикновено хоби – то е свързано с редица умения, много търпение, и опознаване на дивата природа. Ако искате да се впуснете във вълнуващия свят на ловната стрелба, първото нещо, което трябва да направите, е да си извадите разрешително. То се придобива след успешно обучение на стрелбище със сертифициран инструктор.

По време на обучението, вие ще се научите как да боравите с оръжие и ще придобиете цялостни знания за видовете оптика, боеприпаси, аксесоари, примамки и други. И не на последно място, ловната стрелба е обвързана с разбирането и спазването на местните закони и разпоредби за лов, които всеки ловец трябва да изучи внимателно.

Спортна стрелба

Спортната стрелба започва преди повече от 500 години в европейските страни. Спортът става популярен в САЩ през 50-те години на миналия век при създаването на национална асоциация. В наши дни спортната стрелба е добре позната в България и е обичана от милиони хора по цял свят.

Този вид стрелба е подходяща за хора, които обичат състезателния дух и харесват да предизвикват себе си и тези около тях. Тя обхваща различни дисциплини, всяка от които изисква прецизност и владеене на специфични техники. За спортната стрелба в България не се изисква разрешително и всеки е упълномощен да стреля по мишена с въздушен пистолет или въздушна пушка.

Добри стрелбища в България

Ако искате да упражните уменията си по стрелба, независимо дали ловна или спортна, може да посетите ВИП оръжейни комплекси – стрелбище София и стрелбище Варна.

ВИП оръжейни комплекси - стрелбище София

ВИП оръжейни комплекси – стрелбище София е добре познато място на редица любители на стрелбата поради удобната си локация и работно време. Стрелбището се намира в кв. Мусагеница, близо до метростанция Г. М. Димитров, където стотици българи преминават всеки ден. Освен това, стрелбището работи без почивен ден, като клиентите могат да се възползват от специално намаление в понеделник – от 16 до 22 часа.

ВИП оръжейни комплекси - стрелбище Варна

ВИП оръжейни комплекси – стрелбище Варна е популярно сред жителите на най-големия морски град в България. Работното време на стрелбището е всеки ден с изключение на неделя, като в понеделник клиентите могат да се възползват от специални намаления.

Стрелбището приветства хора с всякакъв опит и е подходящо за напълно начинаещи стрелци, които имат желание да се научат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews