Как да направим лятна кухня с функционални мебели

OFFNews 17 август 2022 в 16:42 1156 0

Мебели ИКЕА

Снимка img.netpeak.net

Мебели ИКЕА

Ако имате къща и хубав двор – то със сигурност прекарвате много време там. Ако пък имате градина и нямате лятна кухня в нея – то това е грешка, която задължително трябва да поправите. За какво му е на човек двор, ако няма там барбекю и не се събира с приятели под навеса? Избора на мебели за открито пространство е по-особен. Освен функционални те трябва да бъдат и издръжливи на различни метеорологични условия.

От какви мебели се нуждаем за нашата лятна кухня

За да бъде функционална нашата лятна кухня, трябва да заложим и на качественото ѝ обзавеждане. Нека обърнем внимание на основните удобства, които тя трябва да притежава:

1. Скара или барбекю – ако има нещо, без което лятната кухня не може, то това със сигурност е скара или барбекю. Има различни видове и модели, като е най-добре да съобразите подходящ размер според мястото, което сте предвидили, както и според това за колко човека ви се налага най-често да готвите. Ако сте голямо семейство или често се събирате с много приятели, то е по-добре да имате повече място, за да печете едновременно по-голямо количество месо.

2. Плот – удобен плот винаги е от значение, за да улесните процеса с готвенето. Вземете под внимание материала, от който е изработен. Той трябва да бъде устойчив на дъжд, влага, жега и всякакви метеорологични условия, на които може да бъде подложен.

3. Навес – важно е да прецените дали имате нужда от закрита, или открита външна кухня. Определено закритата има много повече ползи и, защото един евентуален валеж няма да ви спира да си приготвите любимото хапване там. Освен това, ако имате уреди, различни от барбекю и скара, то по-добре е те да бъдат защитени от силното прегряване, което лятното слънце ще им докара. Точно за това подобен тип покритие е от голямо значение.

4. Осветление – добре е да инсталирате хубаво осветление както при кухненските мебели, така и при обзавеждането тип трапезария. Задължително използвайте лампи със защита от влага и прах.

5. Пространство за съхранение – Да! Задължително е да имате къде да приберете нужните за готвене навън принадлежности. Използвайте различни мебели, като шкафчета, етажерки, чекмеджета, стелажи и изобщо всичко, което смятате, че може да ви създаде допълнително удобство по време на целия процес. Би било изключително неудобно, ако се налага да влизате до вътрешното пространство за всяко нещо.

За по-голямо улеснение можете да направите първоначален проект на вашата лятна кухня и мебелите, които трябва да включва тя. От онлайн магазин за мебели ИКЕА напомнят, че подобна стъпка ви спестява много време в лутане по магазини, тъй като ще сте предварително наясно от какво се нуждаете. Допълнителен плюс на подобно действие е, че ще имате възможност лесно да сравните различните цени по магазините за мебели.

Нуждаете ли се от хладилник за вашата лятна кухня

След като изброихме задължителните мебели, от които ще имате нужда, нека обърнем внимание и на нуждата от хладилник. В случай че не прекарвате прекалено много време в готвене навън, можете да ползвате и обикновена хладилна чанта. Ако обаче отделяте продължително време в готвене на чист въздух, той определено ще ви е от полза. Изберете компактен модел, чиито технически характеристики са подходящи за външна употреба. Обърнете специално внимание на окабеляването и му осигурете надеждна защита от гризачи и други вредители, които биха възпрепятствали работата му. Една добра, но все още не съвсем пълна алтернатива, ще бъде инсталирането на мини-охладител в плота. Това е кутия, изработена от метал, в която чрез голямо количество лед ще можете да осигурите нужното изстудяване.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови