Омбудсманът иска психолог във всяко училище

OFFNews 29 септември 2021 в 14:16 848 0

Омбудсманът Диана Ковачева настоява да бъде осигурен психолог във всяко училище, тъй като след онлайн обучението все повече се усеща нуждата от психологическа подкрепа, най-вече сред първолаците, предаде БНР.

Ковачева посочи, че е получила сигнали от родители на първокласници, които са споделили, че децата им проявяват агресия и раздразнение.

"Родителите споделят, че всъщност децата се чувстват демотивирани, подтиснати, от факта, че са в изолация и всъщност общуват единствено през екрана на компютъра или телефона си. За училищата, които нямат училищни психолози наистина е проблем, защото всъщност никой не работи с децата. За това препоръката ми е да се осигури възможност, всяко училище да ползва услугите на психолог", каза още омбудсманът. 

Искането й вече е отправено към служебния министър на образованието Николай Денков. 

Във връзка с това Ковачева отбеляза: 

"Все още очаквам отговор на министъра. Проведох разговори с него, когато изпратих препоръката. Той прояви разбиране. Надявам се, че ще могат да вземат предвид, защото преди години имаше проекти в училищата, имаше навсякъде училищни психолози, но с приключването на тази поекти, в момента няма такива".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews