Петър Диков си тръгва днес, сдава поста на дясната си ръка

OFFNews 09 февруари 2016 в 05:52 7225 1

Главният архитект на София Петър Диков си тръгва днес, временно поста заема арх. Бойка Къдрева. Тя е шеф на "Териториално планиране" в Направление Архитектура и Градоустройство на Столична община, а дирекцията й е основно административно звено при възлагането и журирането на благоустройствените проекти.

Бойка Къдрева ще изпълнява длъжността до провеждането на конкурс. 

Диков подаде молба за напускане през ноември миналата година, а датата, която си избра сам за оттеглянето си, съвпада с тази на назначаването му точно преди 10 години. 

"Десет години са ужасно много време, видимо съм им омръзнал на всички и е време за нови лица", каза арх. Диков. И допълни, че е "най-хубаво човек да се откаже, когато е удовлетворен и е на върха на своята кариера. Ако започне да пада или бъде изгонен, не е добре.", обяви Диков на 17 ноември. 

Кметът Йорданка Фандъкова обяви конкурс за нов главен архитект на София на 26 януари. В него не могат да участват архитекти, които имат или са готови да поискат достъп до класифицирана информация.

Кандидатите за поста трябва да имат поне 10 години професионален опит, от които 3 години да са заемали управленска позиция в частния сектор, държавни или общински структури. В комисията, която ще оценява кандидатите, ще влязат освен членове на администрацията и общински съветници, представители на Съюза и на Камарата на архитектите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews