Подоляк: Радев не иска мир. Иска да застанем на колене и нашите деца да бъдат убивани

OFFNews 12 февруари 2023 в 19:45 12320 21

Подоляк
Михайло Подоляк.

Президентът на България Румен Радев е предложил Украйна да „застане на колене“ и да продължи да позволява „нашите деца да бъдат убивани“. Това каза съветникът в офиса на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк във връзка с изказвания на българския дръжавен глава по време на участието му в срещата на лидерите на ЕС през седмицата.

В четвъртък Радев призова правителството да не допуска предоставяне на военна помощ за Украйна в бъдеще и посочи, че трябва да се възобновят „всички дипломатически усилия, така че да търсим мирно решение на конфликта“. Москва вече няколко пъти обяви, че е готова за мирни преговори само ако Украйна се откаже от свои територии.

„Вижте, той предлага на Украйна да застане на колене и да приеме решението, че Украйна повече няма да я има. На мен ми се иска този човек да говореше по този начин. Така да поставяше акцентите, за да може на всички да бъде ясно какво предлага той. Той не предлага мир... Той не предлага основното – Русия да напусне нашата територия. Той ни предлага да застанем на колене и да продължаваме да позволяваме нашите деца да бъдат убивани. Това е невъзможно“, каза Подоляк в интервю със Стоян Георгиев от бТВ.

По думите му въпреки позицията на българския президент Украйна се отнася топло към България и нейното общество, коeто разбирa пред какво е изправен Киев.

Подоляк беше попитан и за изнесената от в германския всекидневник Ди Велт информация за това как кабинетът на Кирил Петков тайно е предоставил военна помощ и горива за Украйна в първите дни на войната през посредници. Той потвърди, че България е предоставила помощ „в най-тежкия момент от войната“, но каза, че българското правителство само трябва да прецени кога да говори открито за предоставената помощ.

„Ние завинаги ще запишем това в нашите сърца“ и добави, че България е „прекрасна страна“ и призова българите да не застават до Русия, която ще бъде записана с „черна боя“ в историята.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

23

ob1

13.02 2023 в 20:24

ордерче, пак ръсиш глупости, 70-80% одобрение на мунча.

според ей тоя жалък пасквил е 48% - https://btvnovinite.bg/bulgaria/ekzakta-ako-izborite-bjaha-dnes-gerb-s-10-prednina-sedem-partii-v-parlamenta.html

и пак е надуто число. Абсолютно жалък като президент колкото и добър пилот да е бил.

4638

21

Того

13.02 2023 в 05:14

Много е лошо, че начело на България стои недалновиден и посредствен политик, който дори трудно съставя смислени изречения, но който много си е повярвал. Нашият президент да се беше поучил, на тази среща, от другата руска подлога, Орбан, който общо взето си мълчеше, но Бай Ганьо седи ли мирен. Дори Навални говори за Русия след Путин, а нашите комуноидно-десарски управляващи, явно не могат да си представят България след Путин, жалка история.

1220

20

хr4

13.02 2023 в 00:03

Единственото което мога да кажа-СРАМ!!!!
СРАМ пред целия цивилизован свят!
Братя украинци, ИЗВИНЯВАЙТЕ, че сме един малък, но за сметка на това ИЗКЛЮЧИТЕЛНО прост народ...не, не народ-тиня, мърша, сган...!

3767

19

Име на профила

12.02 2023 в 23:32

** ** **** ******* руzzки ****** ***** ходи си изкарвай рублите в списание факти :-)

345

18

Джендо Джедев

12.02 2023 в 23:26

Буахахаха, ордьовърът прелетял и тук, нацвъкал минусчета, на себе си плюсче, а и направил изявленийце... Хахахахахаха! Орди, оня ден беше обявил 80%, сега вече са само 70... Бързо му пада рейтингът на Чорапа. Явно 10% от ПРОФЕСОРСКИТЕ са успяли да задействат и втория си неврон, та са се усетили, че Чорапа е нефелна подлога, а?

Ама да предположим, че си прав - той и Хитлер е бил избран, а се е радвал и на широка подкрепа сред германците... Това прави ли го нещо по-стойностно? Май не! Светва ли ти една лампичка в тиквата или не съвсем? :D

606

17

order

12.02 2023 в 23:18

Радев е избран, а и в момента го одобряват повече от 70% българи, толкова и са за неyтралитет... така че политиката на Президента за мирни решения и неyтралитет е политика на българският народ.... останалите военолюбци дъ.гъ.дъ. и да фатат мешка, пушка, вокзал и да бягат на фронта до борат рашките!!!

925

16

ешо

12.02 2023 в 23:15

да радев нее добър човек

3767

15

Име на профила

12.02 2023 в 22:58

В интерес на истината, на последните избори си го припознах като фен на матушка, само че по-умерен, и изборът беше срещу послушко на герп... Малко като в епизода на Саут парк:

https://img.memegenerator.net/instances/65049141.jpg

Вижте, Лозан Панов ако имаше по-адекватен ПР екип и самоусещане и не си изгори и малкото мостове в седмиците преди изборите можеше да има истински избор.

А с г-н Подоляк съм напълно съгласен, и съм благодарен, че разбира разликата между нормалните хора, и тези финансирани от кремль. Но не е като украинците да нямат собствен опит с тях, де.

3650

14

ImBlack

12.02 2023 в 22:23

Не ни стигаше Гоце да си научим урока, та трябваше да повторим с реZидента Радев.
В никакъв случай не трябва да допускаме президент издигнат от каквато и да е издънка на БКП!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика