Събориха 14 незаконни постройки в квартал Малинова долина (видео)

OFFNews 14 декември 2023 в 20:18 4056 2

Акцията е организирана от СО-район Студентски

Снимка Район Студентски

Акцията е организирана от СО-район Студентски

14 незаконни постройки са премахнати днес в квартал Малинова долина. Това е последната акция за 2023 г. в изпълнение на заповед от Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община.

Акцията е организирана от СО-район „Студентски“. За нуждите на акцията по молба на кмета Петко Горанов е предоставена едрогабаритна техника от местния бизнес.

Съборените днес бараки са изградени с подръчни средства – дървени палети, кофражни плоскости, найлони, винили, одеяла, топлоизолационни плоскости, килими, ламарини. Повечето нерегламентирани къщички бяха оборудвани и със самоделни печки, в които са изгаряни отпадъци.

По време на акцията са установени и изведени от незаконните постройки двама души. Този път не са установени деца в риск.

Съборените постройки са извозени заедно със събраните боклуци около тях – пластмасови туби, автомобилни гуми, битова посуда, строителни отпадъци.

„Целта на акцията ни, освен разчистването на тези значителни замърсявания, е да принудим строителите да осигурят на ромите условия за нормален живот, докато работят при тях, а не да ги принуждават да живеят по този полеви начин“, заяви Петко Горанов – кмет на СО-район „Студентски“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

ПР

15.12 2023 в 07:50

То вече не знам къде и колко е за събаряне из София,в следствие на безумното свръх-застрояване.Фандъкова му викаше"уплътняване".Така се уплътнихме,че ни въздух,ни дръвче,ни място за разходка и игра на децата,останаха.Винаги съм бил с десни разбирания,но такъв дивашки,строителен капитализъм,ми идва в повече.

-295

1

Vitorio

15.12 2023 в 02:49

Редно е това да бъде направено и на площад Славейков, тази свинщина с бараките за продан на кисело зеле и суджуци е невероятна гнусотия, и селяндурщина!
Бараките в София не са коледен базар, а кочини в които скоро време очаквам да се извършва "ритуалът"- свинчекол, който заедно с тричането на куче, трябва да бъдат защитени от Юнеско, като световно културно наследство... а и чужденците да се чувстват предупредени, какво ги очаква в една "европейска столица", събрала всичките селяни в нея!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews