Стойнев към Фандъкова: Оправете сметките за парно

OFFNews 27 януари 2014 в 16:02 4412 10

Парно
Парно

Повече от 25 жалби от абонати на „Топлофикация София“ ЕАД постъпиха през последните няколко дни в Министерството на икономиката и енергетиката по повод сметките им за парно, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

В по-голямата част от възраженията столичани се оплакват от завишените сметки, получени през януари, които отчитат топлоенергията за месец декември 2013 г., уточняват оттам.

„Столична община да поеме своята отговорност към „Топлофикация София“ ЕАД и да даде адекватен отговор на софиянци, като преди всичко бъдат предприети необходимите действия за справедливо таксуване на абонатите.

Очевидно в системата на отчитане на топлинната енергия и в работата на топлинните счетоводители има съществени пропуски и не е контролирана адекватно. Проблемът с всички сметки да стане приоритетен и за Столична община като принципал на дружеството“ коментирал министърът на икономиката Драгомир Стойнев.

Преди месеци депутатът Явор Куюмджиев от БСП обяви, че ще предложи промени в Закона за енергетиката, с които топлинните счетоводители ще бъдат премахнати.

В началото на годината пък енергийното министерство промени начина на атчитане на топлинната енергия с промени в наредба, но после отложи приложението на промените, защото нямаше време топлофикациите да пренастроят софтуера си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews