Тръгва делото за подкуп срещу дясната ръка на Фидосова

Елица Мартинова 06 декември 2013 в 16:19 2484 3

Димитър Аврамов
Димитър Аврамов

 

Делото срещу бившия депутат на ГЕРБ Димитър Аврамов тръгва в Софийския градски съд, предаде БГНЕС.

Срещу Аврамов има доказателства за търговия с влияние. Ексдепутатът е обвинен, че е искал от бизнесмени парични и имотни облаги, за да годатайства за тях пред Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана и пред началника на МВР в града.

Според обвинителите Аврамов е правел неколкократни предложения на фирмата ЕТ „Светослав Илчовски“ и нейния собственик. По данни на прокуратурата на 6 юли 2012 г. ексдепутатът е поискал от Илчовски 50-60 хил. лв. и права върху 2500 дка земеделски земи, на които фирмата е била арендатор. Има данни, че подобни предложения са правени няколко пъти през юли.

На 17 юли в дома си в Монтана Аврамов е получил от Илчовски исканата сума от 50 000 лв. Бизнесменът обаче подал сигнал в полицията и на 18 юли бившият кадър на ГЕРБ бе задържан. Заедно с Аврамов, като обвиняем по случая е привлечен и общинският съветник от Плевен Методи Петков. Срещу него има доказателства, че е бил съучастник на народния представител.

Аврамов престоя в ареста за кратко, след което съдът го пусна под гаранция от 15 000 лв.

Димитър Аврамов бе депутат на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание. Той се считаше за дясната ръка на бившия зам.-председател на ПГ ГЕРБ Искра Фидосова. След скандала с подкупа Фидосова обясни, че двамата не са били особено близки, а просто са имали „колегиални отношения“. Неофициално обаче близки до нея депутати разпространиха версията, че Фидосова се е скарала с Аврамов и затова сега му показват нагледно колко е лошо да се скараш с Фидосова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков