Ранобудните: Опитват се да ни наложат подмяна на ценности

ОFFNews 05 декември 2014 в 18:17 1992 8

Александър Киризов (с вдигнатите ръце).

Снимка Васил Гарнизов

Александър Киризов (с вдигнатите ръце).

"Ще протестираме, защото след толкова много протести - студентски и граждански, думата на хората все още не се чува. Опитват се да ни наложат подмяна на ценности, чрез нея се опитват да ни кажат, че е нормално да се живее в общество, в което културата е натикана на най-задно място".

Това заявиха Александър Кирицов и Рая Раева от Ранобудните студенти пред bTV по повод протеста им от 18:30 часа днес пред СУ.

Кирицов обясни, че е недопустимо човек като Слави Бинев, който е печално известен с отношенито му към културата и медиите, да оглави Комисията по култура и медии в парламента. 

Той обаче добави, че протестът не е само срещу архонта, но и срещу Вежди Рашидов, Делян Пеевски и срещу провала на обещанията, че културата ще бъде изкарана на преден план от настоящото правителство.

Според студентите е недопустимо човек като Рашидов, според когото е "по-добре мултак, отколкото голтак", да бъде културен министър. 

Те са убедени, че Бинев ще си подаде оставката дори в момента това да изглежда невъзможно, защото преди година, когато започна окупацията на СУ, също е изглеждало невъзможно Орешарски да си подаде оставката, но се е случило.

"Готови сме да защитаваме правото си на мнение и влияние в обществения живот. Ще протестираме докрая", категорично заяви Кирицов.

Най-важното
Всички новини
X

Мистерии в Хераклея Синтика