Бареков: Аз съм бивш боксьор, мога да понасям ударите

ГЕРБ и ДПС управляват парламентарната група на БДЦ, твърди лидерът на ББЦ

OFFNews 14 март 2015 в 14:27 7763 12

Парламентарната група на Българския демократичен център се управлява от два центъра – ГЕРБ и ДПС.

Това каза лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков пред Дарик.

Всички ключови решения в парламента до момента бяха взети с решенията на три константни партии – ГЕРБ, ДПС и групата на БДЦ, припомни Бареков и даде за пример гласуването на закона за национализирането на пенсионните фондове от НОИ, 16 млрд. лв. нов дълг и подкрепата за назначаването на Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

„Колегите от ГЕРБ командват двамата земеделци и няколко отделни депутати, сред които и Росен Петров, а ДПС определено влияе върху решенията на отцепниците на ББЦ. По средата е Ковачки, който си има неговите олигархични интереси, бизнесмен, за когото е важно независимо дали е с ДПС, с БСП или с ГЕРБ - да му върви бизнесът“, обясни Бареков. 

„Отцепниците от ББЦ са се събрали днес да си правят своя партия, която предложих да кръстят „Предник“ или „Задник“, понеже центърът вече е зает от г-н Ковачки, а тази партия, която те си правят изцяло ще обслужва ДПС“, съобщи лидерът на „България без цензура“. Той е категоричен, че в правния мир няма такъв субект като БДЦ. Марката е запазена от Ковачки, който, според Бареков ще преименува така своята партия ЛИДЕР.

Бареков смята, че е допуснал фундаментална грешка заради крайната си политическа неопитност:

"ББЦ бе създадена през 2013 г., много хора се записаха в гражданското движение, което после прерасна в партията. Преди европейските избори, когато бяхме на гребена на вълната, имаше стълпотворение от желаещи да се запишат в нашата партия и ние приехме три вълни, което се оказа фатално за нас – от ГЕРБ, от НДСВ и от Движение „България на гражданите“. Сега те са най-сериозните отцеубийци на „България без цензура“ с дейността си в българския парламент. Влизайки в пленарна зала, те буквално си свалиха гащите и се продадоха. Те са опашка на това управление"

Според него първоначално всички са се смели на неговата наивност да влезе в политиката, но после статуквото се е уплашило от силата, която набира партията му:

"Когато извадихме 11% на евроизборите, ГЕРБ, ДПС, партиите на статуквото и РБ се обединиха срещу нас и бях подложен на тотален медиен, държавен и всякакъв натиск. В момента съм най-проверявания човек в държавата. Проверяват мен, бившата ми жена, настоящата ми жена, двете ми деца, фирмите, които съм имал, имотите, с които съм разполагал, заплатите, които съм взимал – ревизии, НАП, всичко това разпоредено отгоре с огромен натиск. Когато това не даде резултат, беше накупена партията зад гърба ми. Когато и това не даде резултат и видяха, че Бареков продължава да се бори, сега се прави опит да бъда сатанизиран, осмян. Аз съм бивш боксьор, мога да понасям ударите. Мачът е дълъг, продължавам да играя".

Николай Бареков остана с един депутат в парламента, след като в средата на тази седмица Светлин Танчев и Георги Ковачев взеха решение да напуснат партията.

Така лидерът на ББЦ остава само с един депутат - съгражданинът му от Пловдив Мартин Иванов-Данона.

Депутатите, които влязоха в Народното събрание с листата на "България без цензура" още в началото на мандата на този парламент кръстиха групата си "Български демократичен център" (БДЦ), за да се разграничат от Бареков.

Той обаче е решен партията му да се яви на предстоящите местни избори през есента:

"Започваме да се готвим за местните избори. Ще участваме в тях, ще търсим коалиции по места. Нашите хора трябва да знаят, че ще имат свобода на местните коалиции. Готвим се сериозно за участие на местните избори в Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас и София".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews