Борисов: Мераклии за премиери винаги ще има

Кристина Минчева 29 март 2024 в 09:57 1132 1

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Според лидера на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов "мераклии за премиери винаги ще се намерят." Коментарът му е във връзка със срещите на президента Румен Радев с възможните кандидати за служебен министър-председател, които започнаха вчера след връщането на третия неуспешен проучвателен мандат за съставяне на правителство от ИТН.

Борисов забрани на председателя на Народното събрание Росен Желязков и на председателя на Сметната палата Димитър Главчев да поемат тази длъжност, с което допълнително стесни възможностите на държавния глава. Управителят на БНБ Димитър Радев заяви, че "няма да бъде далновидно БНБ да се въвлече в политическия процес", а заместник-омбудсманът Елена Чернева-Марчева подаде оставка преди два дни.  

"Мисля, че президентът е отговорен човек и на него може да се разчита да не влезем в такава колизия, от която ни карате да страхуваме всички", смята лидерът на ГЕРБ.

Попитан дали ще се получи така, че след промените в Конституцията за десет дни ще има 480 депутати и двойни заплати, той заяви, че се е доверил на съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов и на министъра на правосъдието Атанас Славов и на тези въпроси трябва да отговарят те.

На въпрос дали Народното събрание трябва да продължи да работи до предсрочните избори, Борисов отговори, че това е решение на председателския съвет, но все пак смята, че трябва да има ваканция на парламента, за да може партиите да проведат предизборна кампания. 

"Трябва да се излезе в отпуск и да се занимаваме с предизборната си кампания", каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

29.03 2024 в 14:36

Питам се защо е прието в Конституцията да има работещо Народно събрание по време на служебния кабинет, като трябвало да излязат в отпуск?
 
X

Да помогнем на украинските деца!