Борисов обяви, че България има съществен проблем със застраховането

OFFNews 21 август 2018 в 16:59 3439 2

"Имаме съществен проблем в застраховането", обяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното извънредно пленарно заседание, свикано по искане на БСП заради скандалът с фалита на застрахователното дружество "Олимпик" и срива на Търговския регистър. 

Премиерът обясни, че прави това заключение на базата на информация, която е получил от службите. По думите му в Румъния, в Италия, в Германия, в Гърция има хора с по 300 и 400 автомобила с български регистрационни табели. Той подчерта, че 42% от катастрофите в Румъния са с български номера.

Борисов каза още, че по силата на т. нар. "Зелена карта" за катастрофи в чужбина се източват български компании. Премиерът обясни, че е разпоредил на полицейските аташета в държавите в системата "Зелена карта" да проучат случая.

За очаквани проблеми със т. нар. "Зелена карта" алармираха и от БСП, и от ДПС.

Премиерът коментира още, че няма причина да иска оставката на цялата Комисия за финансов надзор (КФН), защото е имало ресорен зам.-председател, който е отговарял за това - Ралица Агайн, а тя вече не заема пост в независимия орган. Борисов даде пример за това, че по същия начин е станало и в БНБ заради фалита на КТБ - не си е тръгнал управителят Иван Искров, а негов подуправител, който е отговарял за това.

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че ще бъде създадена работна група с представители на КФН, МВнР и представители на Гаранционния фонда заради скандала около фалита на Олимпик и хората, които останаха без "Гражданска отговорност. Той добави, че ще направи  всичко възможно парите на хората да бъдат върнати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

21.08 2018 в 17:38

"Имаме съществен проблем в застраховането" - анефе, тоя па откри топлата вода. Проблемът си има имена, даже. Мутри, Борисов, ДПС, БСП, Пеевски, Олигарси...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика