Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Борисов: Управляващите се държат като дебили

OFFNews 30 декември 2013 в 16:50 21102 37

Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

Снимка Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

Протестите изиграха огромна роля. Ние, говоря за ГЕРБ, осъзнахме наши грешки, поправихме ги, поправяме ги. Но изобщо не повлияха на управляващите, те се правят, че не ги виждат, заяви в интервю за агенция "Фокус" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Помните, особено в началото, десетки хиляди излизаха вечер в София, но управляващите се държаха като дебили. Все едно не им се случва това и не дадоха оставка. И това постепенно, постепенно ги изчерпва протестите. Но те изиграха и играят огромна роля, категоричен е Борисов.

Вече ми е ясен целият алгоритъм на свалянето на нашето правителство. И съм убеден, че затова БСП и ДПС всеки ден говорят „ГЕРБ ще ни свали по незаконен начин” или „ГЕРБ подкрепя протестите”. Да, ние подкрепяме протестите във формата, в която винаги сме казвали – и „Ранобудните студенти”, и всички, които са на площада, имат своята кауза, по никакъв друг начин. Докато БСП и ДПС чрез своите патерици са използвали хора, които да влязат директно в разпра с полицията през февруари месец, заяви бившият премиер.

И тези хора намериха начин да се свържат с нас, да разкажат как точно е станало, което ме кара да си мисля защо БСП и ДПС говорят така. Има една приказка, че когато знаеш какво си направил, очакваш същото да ти се направи и на теб. Затова са всеки ден толкова настоятелни в тезите си, че ГЕРБ ще използва агитки, ще използва подобни структури – защото те са използвали точно такива, коментира лидерът на ГЕРБ.

Начинът, по който управляващите прехвърлят всичко за 2015-а, 2016-а, моят анализ е, че те няма да искат да се направят избори две в едно, а ще търсят догодина по това време да се измъкват. Когато страната ще е в много тежко положение, заяви Борисов.

За ГЕРБ е най-добре предсрочните избори да са 2015 година. Тогава няма да има практически противници, но това е пагубно за държавата. Не случайно ние направихме правителство на малцинство и управлявахме четири години, защото просто нямаше кой друг и с кого. В случая се разминава интересът на партията с интереса на държавата. Аз истински се надявам да проявят държавнически усет и да направят предсрочни избори май месец, за да се успокои държавата, коментира председателят на ГЕРБ.

Неслучайно съм казвал – политиката трябва да е като мачове на „Левски” и ЦСКА – има мач, мразим се, викаме, на другия ден коментираме и на следващия ден вече няма никакво значение, не го питаш „Ти от „Левски” ли си или от ЦСКА?”, а отиваш на работа, работиш с тези хора, приятели са ти, и т.н. Имам толкова приятели от ЦСКА, но на мач всеки си отива, един-два дена не си говорим, докато ни мине, който е паднал, другият леко му се подиграва, но те се менят нещата. Така трябва да бъде и в политиката, категоричен е Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews