Депутатите от БСП тъгуват по Цецка Цачева

OFFNews 03 юни 2017 в 12:57 5481 3

Депутатите от БСП понякога тъгуват по предишния председател на парламента Цецка Цачева, тъй като тя е съумявала да вкара повече ред по време на заседанията от своя наследник Димитър Главчев. Това каза народният представител от БСП Стоян Мирчев, който бе гост в предаването "Седмицата" по Дарик.

Той обясни: "При предишния парламент се случваше Цачева да отсъства и да я замества Главчев. Стигало се е до ситуацията, в която на 2-3 заседания опозицията викахме "Цачева! Цачева! Цачева!", за да се върне и да вкара някакъв ред в залата". По думите Цачева е съумявала да балансира, а сегашният председател на парламента Димитър Главчев допуска език на омразата от парламентарната трибуна.

Тази седмица депутатите гласуваха оставката на председателя на парламента Димитър Главчев по искане на БСП по две причини: проводник на омразата на ГЕРБ и парламентът няма законодателна дейност. 

По втория въпрос Мирчев коментира, че вече шест седмици парламентът не функционира, заседанията продължават 20-30 минути, защото са фиктивни, приемат се стратегии и доклади, които нямат толкова голяма тежест за решаване проблемите на хората. "Мнозинството няма управленска стратегия, а има далаверска такава. На етап са да се нагласят кой какво ще вземе, но нямат визия какво да направят за българските граждани", посочи Стоян Мирчев.

В същото време депутатите от БСП вече имат решения за конкретни проблеми и готови законопроекти, които са входирани. "За управляващите обаче е много лош знак мандатът да започне с проекти за опозицията и по тази причина нашите предложения дори не стигат до зала", убеден е социалистът. Той заяви, че в момента мнозинството е "на кантар" и не изключи възможността скоро да има вот на недоверие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки