ДСБ: Медийната помия цели разбиване на управляващата коалиция

Ивайло Анев 13 ноември 2015 в 14:24 7079 18

Снимка БГНЕС

Здравният министър и зам.-председател на ДСБ Петър Москов.

Ставаме свидетели на изключително грозна медийна кампания срещу управляващата коалиция. Причина за това са кривите сметки на някои хора за резултатите от изборите. Политическата атака за разбиване на мнозинството се изроди в компроматна война и медийна помия.

Това обяви Петър Москов - заместник-председател на ДСБ и здравен министър, на извънредна пресконференция в централата на партията.

Изявлението на реформатора идва ден след твърденията на музиканта Ицо Петрофф пред "Блиц", че Радан Кънев е с хомосексуална ориентация и че има връзка с юрист, който работи в световната гей организация.

Според Москов целта на атаките е разколебаване на мнозинството и блокиране на реформите."Най-вече промените в Конституцията", категоричен беше той.

Той коментира и изтеклите записи на разговори между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова, в които е замесено и името на премиера Бойко Борисов.

"Две лица, които са едни от най-грозните на съдебната система в Европейски мащаб, се използват като аргумент за вмъкване на имената на действащи политици", обяви Москов. 

Той беше категоричен, че записите на двете съдийки е директно насочен срещу премиера.

"Успоредно с това в същите тези медии, на един също толкова отвратителен човек, изливат брутална помия срещу председателя на ДСБ Радан Кънев", обясни още той. 

"Сините" бяха категорични, че за тях тази връзка е очевидна и този план за саботиране на реформите няма да успее.

"Става въпрос за класическа хибридна война срещу реформаторските сили. По пример на своите задгранични приятели, тези среди в България използват същите тези методи за да запазят политическото статукво, особено в съдебната система", намеси се другият зам.-председател на ДСБ Атанас Атанасов.

Зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов обяви, че с последните публикации, насочени срещу Радан Кънев, е премината границата. 

„Ако това продължи, медийния пейзаж ще се обърка и зацапа“, изрази безпокойството си той.

Иванов поиска и еднаква регулация между телевизиите и медиите в интернет пространството.

„Защото там можеш съвсем спокойно да лъжеш и да клеветиш“, обяви той и добави, че синята партия ще предложи промяна в закона, за да се върви към по-ясна регулация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews