Глеб Мишин напусна страната с помощта на службите, съобщи Атанасов

Въпросът е кой му е осигрявал чадър, заяви съпредседателят на "Демократична България"

Ружа Райчева 15 февруари 2024 в 11:35 2681 1

Атанас Атанасов в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Атанас Атанасов

Глеб Мишин е напуснал страната с покровителството на службите, съобщи съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в кулоарите на Народното събрание. 

Вчера бе съставена нова временна парламентарна комисия, начело с Атанас Атанасов, която ще проверява факти за дейността на Глеб Мишин за евентуално неправомерно представяне на българско гражданство. 

Скандалът около руснака Глеб Мишин започна с публикация в сайта "Медиапул" на 7 февруари, в която пише, че в 4000 преписки за предоставяне на българско гражданство на чужденци от страни в бившия Съветски съюз са използвани "очевидно подправени документи" (включително фалшив акт за раждане за български произход, документи върху еднотипни бланки с поредни номера, попълнени с един и същи почерк и т.н.), като в евентуалната схема е участвал чуждестранният гражданин Мишин.

Според разследването въпросните документи са минали през проверка от ДАНС, като за огромното мнозинство от тях не е бил установен проблем.

Днес Атанасов даде малко подробности около работата на съставената вчера временна комисия за разследване на казуса. 

"Лицето Глеб Мишин, за когото говорим отдавна, се оказа, че след осветяването на неговата роля в тази афера, необезпокоявано е напуснал страната. Още по-обезпокоително е, че след това ДАНС е издала принудителна административна мярка той да не бъде допускан никога в страната", съобщи той. 

Според него българските служби са съдействали на Мишин. Атанасов изтъкна, че най-интензивното движение по преписките по случая на Глеб Мишин е било по времето на служебното правителство на президента Румен Радев.

"Глеб Мишин е организирал цялата тази схема, но тук проблемът е кой е осигурявал чадър", заяви Атанас Атанасов. 

Съпредседателят на ДБ също така коментира, че ротация ще има, макар и процесът да не е лесен. По думите му в момента се прави анализ на досегашната работа по министерства. Според Атанасов държавата има нужда от стабилност и редовно правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

15.02 2024 в 12:11

Така е било, така е и така ще бъде в Задунайская губерния. Заминал си Глеб Мипин с помощта на службите за да дойде Иван Василиевич пак с тяхна помощ! Не случайно коня Лавров го каза: България е троянския кон на Русия в ЕС! А за много години!
 
X

Да помогнем на украинските деца!