Готови сме за допълнителна помощ за Украйна, заяви Тагарев

OFFNews 22 март 2024 в 15:33 2118 0

Тодор Тагарев

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Министерството на отбраната има ресурс да продължи с военната помощ за Украйна, ако има подкрепа от Народното събрание. Това заяви военният министър Тодор Тагарев, който присъства на деня за демонстрация на способности на Четвъртата съвместна международна подготовка "Родопи – 24", предаде БНР.

"Публично, когато кабинетът представи резултата си, обявих, че нашата политика, политиката на моя екип е, давайки помощ за Украйна, ние да търсим възможности за финансови компенсации и да използваме получените по този начин средства, за да ускорим процеса на превъоръжаване на армията. Преди тази наша политика, специфична, може би трябва да обърна внимание и на това, което президентът Макрон каза наред с много други ръководители на правителства - това разбиране вече в Европа преобладава абсолютно решително - че съдбата на Европа се решава на бойното поле в Украйна", заяви Тагарев.

По отношение на проектокабинета за правителство с мандат Мария Габриел военният министър коментира, че е "много важно да се постигне разбиране, за да продължим с редовно правителство" и да не се стига до серия от служебни правителства.

"Да продължим по важните стъпки на съдебната реформа, по укрепване на отбранителните способности, интеграцията ни в НАТО и помощта за Украйна. Всичко това са изключително важни въпроси и надявам се, че няма да се стигне до някаква серия от служебни правителства - това, което видяхме в предните 2 години", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика