Григорова: Има консенсус за председател на Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС

Тя очаква председател да бъде избран на 8 февруари

OFFNews 04 февруари 2024 в 09:31 5136 4

Ваня Григорова

Снимка БГНЕС/Антония Георгиева

Ваня Григорова

"Вече има що-годе пълен консенсус да бъде подкрепен един от представителите на ПП-ДБ-СС за председател на Столичния общинския съвет", заяви общинският съветник Ваня Григорова от БСП пред БНТ. 

Тя очаква, че председателят ще бъде избран на следващото заседание на СОС на 8 февруари.

"Аз многократно съм заявявала, че такова поведение няма как да подкрепя. Това са хора, които тропат с краче и настояват сега и веднага да окупират абсолютно всичко", обясни Григорова. 

Кандидатът ще бъде избран с гласовете на всички, защото Васил Терзиев и ПП-ДБ оказват натиск върху обществото, коментира още общинския съветник.

"Всички си дават сметка, че това е извиване на ръце от страна на Терзиев, ПП и ДБ, но в крайна сметка всеки трябва да реши докъде е възможно да направи компромис. Не коря тези, които търсят изход, но ситуацията, в която сме, е в резултат на ината и егоизма на една шайка, която е решила да окупира всичко", смята Ваня Григорова. 

Тя допълни, че ако е трябвало да конструирам структурата в Столична община, е щяла да даде поста на председател на СОС на някоя от опозиционните - "от по-малките сили, за да има баланс".

Според Григорова "Демократична България" нарочно саботира Васил Терзиев, защото имало ревност в коалицията ПП-ДБ:"Имаше саботаж от страна на националното ръководство на ПП-ДБ срещу местното управление тук в столицата. Първо да си разрешат вътрешнопартийните проблеми и после да се налагат на другите".

За поста се спрягаха имената на Цветомир Петров и Димитър Шалъфов от ПП, както и на Бойко Димитров от ДБ. "Спаси София" са категорично против участието на ГЕРБ в управлението на столицата и смятат, че Борис Бонев е най-подходящ за председател.

Новият председател на Столичния общински съвет ще бъде член на ПП-ДБ, но не и на Спаси София, той ще бъде подкрепен от групата на ГЕРБ на заседанието, твърдят източни на OFFNews от съветници от ПП-ДБ.

"Очакванията към нас минаха през всички фази - от апатия какво е това общински съвет, през забава какво се случва тук, до открито изнервяне. Апелът ми е да намерим днес формулата да решим кризата", каза кметът на София Васил Терзиев при поредния опит за избор на шеф на СОС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

4

IvoIvo

05.02 2024 в 11:35

А кому беше необходимо тва протакване???

705

3

Kalki

04.02 2024 в 18:52

Изглежда има постигнато някакво споразумение как да се излезе от патовата ситуация, щом "Терзиев е оптимист".
На Григорова това, естествено, никак не ѝ допада и тя бърза да създаде ажиотаж, белким тя самата бъде избрана като изход от безизиходицата. Иска ѝ се, много ѝ се иска.

-1695

2

Mladen Nikoloff

04.02 2024 в 18:32

Не знам как става все така, но дали на национално, дали на местно ниво, винаги има някакво напрежение, липса на възможност за мнозинство и по един или друг начин, без никакво изключение, в края на краищата всички отстъпват и ПП-ДБ печели.
И не, тук не важи максимата, по умният отстъпва. В политиката по-слабият отстъпва. А този, който държи медиите и соросоидните НПО милиони.- той печели. Единствената надежда България да се спаси от чумата наречена ПП е Тръмп да спечели. При всяка една друга ситуация, дори с 10-15% на изборите, те пак ще плашат с Магницки и пак ще имат пълната власт. И ще продължат да се разпрострират като рак.

2550

1

alfakentavur

04.02 2024 в 09:50

Да остави коментарите за общинския съвет и да каже как върви ипотеката.
И издръжката на детето в Италия. И нали в СССРайха има "по-ниски цени" - да го прати там, за да й е по-лесно.