Янев: Внушенията, че ''Български възход'' е проект на Радев, са опит да се руши имиджът му

Ако продължаваме да се сърдим на "Газпром", обричаме българския бизнес на колапс, заяви бившият премиер

Ружа Райчева 26 август 2022 в 15:08 4681 6

Стефан Янев

Снимка БГНЕС/Филип Станчев

Стефан Янев

Внушенията, че "Български възход" е проект на президента, е опит да се руши имиджът на държавния глава. Ако някой иска да свърже президента с дадена партия, дали с "Български възход" или друга, означава, че или търси конфликт с президента, или прави мечешка услуга за това, защото подобен тип развитие на взаимоотношения и даване на етикети, че това е негова партия, не е продуктивно за никого.

Това заяви пред радио "Фокус" председателят на "Български възход" Стефан Янев. Той посочи, че правомощията на президента са дефинирани от Конституцията и че той е деполитизиран в своята дейност, т.е. не би трябвало да има партийна принадлежност. Янев изтъкна, че сред правомощията на Румен Радев е да дава оценки, напътствия или идеи.

Относно кризата в енергетиката Янев обяви, че България е "изправена пред глад и студ поради липса на съответните доставки на газ". Лидерът на "Български възход" е на мнение, че този въпрос трябва да се реши възможно най-бързо:

"Има различни варианти, има различни възможности и аз в личен план мога да кажа, тъй като отскоро формално съм политик, бил съм експерт, бил съм в различни качества, имам достатъчно контакти в чужбина. Ако продължаваме да се сърдим на "Газпром", обричаме българския бизнес на колапс, а българските граждани да стоят на студено."

Стефан Янев предупреждава, че при липса на алтернативни доставки България се отказва от възможността да ползва тръбен газ, "сякаш се сърдим на "Газпром", че са направили инфраструктура и са го доставили в различни точки на Европа". Бившият служебен премиер посочи, че някои европейски страни "са намерили начин да не се сърдят", за разлика от България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

6

офф бее

26.08 2022 в 22:28

Те и рашистите няма да помогнат, маатасийгало...
-------------------
*офф бее отива да краде дърва ут гурътъ на царя...

9347

4

Анализи

26.08 2022 в 21:17

Този човек има проблем с логичното мислене . Щом Български възход руши имидж значи е нещо лошо. Отдавна трябваше да се сетим, че Радев не става.

-60

3

офф бее

26.08 2022 в 16:25

Ти пък какъв имидж имаш, че да ти го рушат бе? Дебил!

6386

2

Zlatko

26.08 2022 в 15:46

Айде и тоя плаши със студено! Аман от гЪзопромлизци!

-2175

1

IvanGrozn

26.08 2022 в 15:21

Абе тоя на кой свят е ??? Какво значи сякъш се сърдим на газпром бе идиот? Договорили сме газ до края на годината и газпром едностранно са спряли доставките по техни си причини и сега внедрени рашистки боклуци като теб се опитват да ни втълпят, че това е наша вина. Заедно с резиденита и слузестите му слуги в служебното правителство се опитвате да ни вкарате много успешно обратно под руския ботуш. ЖАЛКИ МИЖАВИ БЕЗГРЪБНАЧНИ НЕЩАСТНИЦИ. ГАЗ ИЛИ СМЪРТ ЛИ ПИШЕШЕ НА ЗНАМЕТО БЕ ДА ВИ ЕБА М*МИЦАТА Ш*БАНА!