Калин Стоянов: Не познавам и не съм се срещал с Нотариуса

Вътрешният министър се закани да съди Николай Денков

OFFNews 01 април 2024 в 15:22 1475 1

Калин Стоянов

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Калин Стоянов

Не познавам, не съм се срещал и разговарял лично или чрез други лица, по телефона, включително и чрез мобилни приложения, с Мартин Божанов – Нотариуса!

Това написа във Фейсбук министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов. Публикацията му идва след думите на премиера Николай Денков, който заяви пред бТВ, че е "изглеждало, че Стоянов е прикривал връзки между Нотариуса, "Осемте джуджета" и МВР".

Вътрешният министър определя това като безумия и неистини.

"Относно безумията и неистините, които се говорят по мой адрес през последните дни, включително и от политически лидери, бивши и настоящи министри по националните телевизии, също възнамерявам да потърся правата си в съда!", допълва Калин Стоянов. 

Той пише още, че публичните атаки към него от определени кръгове от хора в медийното и интернет пространство не стихват, като се използват внушения на неистини и откровени лъжи.

"По времето, в което бях ръководител на ГДБОП събрахме всички материали по делото срещу този човек, които са внесени в прокуратура и на базата на които има образувано досъдебно производство", категоричен е Стоянов. 

Вътрешният министър добавя, че е завел граждански иск за разпространяваните неистини и лъжи "срещу сайт и лица, определящи себе си като "разследващи" журналисти".

Стоянов пише още, че семейството му притежава един апартамент, закупен с ипотечен кредит.

"Апартаментът е намерен с брокерска фирма за недвижими имоти, която ни показваше различни жилища в продължение на няколко месеца и е закупен на пазарна цена! По никакъв начин не съм се възползвал от служебното си положение при закупуването на този апартамент", обяснява той и допълва, че няма да позволи името му да се петни от политици за предизборните им нужди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

01.04 2024 в 16:05

Аз също.
А жалко- на толкова хора е помогнал, добрият човек, можеше и на мен...
Ама завидяха му и ето- отиде си без време, а славата му не помръква... (ジ)
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews