Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Кънчо Стойчев: Първанов ходи по тънък лед

Елица Мартинова 13 януари 2014 в 08:31 5642 5

Кънчо Стойчев и Нидал Алгафари

Снимка Screen Shot, bTV

Кънчо Стойчев и Нидал Алгафари

„От гледна точка на постъпката, г-н Първанов, който е утвърден и силен български политик, в момента стъпва за пръв път на много тънък лед. Не казвам, че по него не може да се мине, но се изисква техника да се мине по този тънък лед.“

Това заяви в ефира на bTV социологът Кънчо Стойчев по адрес на президента Първанов, който миналата седмица възорди движението си АБВ и обяви, че за евроизборите ще представи алтернативна червена листа.

Стойчев заяви, че Първанов поема риск, защото насочва всичките си критики към лидера на БСП Сергей Станишев. По думите на социолога това може да изиграе лоша шега на бившия държавен глава, защото електоратът на БСП, дори да има критики към Станишев, го счита за човекът, който е спасил държавата от опонента си Бойко Борисов.

„Те сигурно виждат някакви недостатъци в Сергей Станишев, но и със сигурност виждат, че той премахна най-голямата опасност пред България. И сега въпросът е такъв: „Първанов е добър политик, но докъде ще стигне“, каза Кънчо Стойчев.

Освен Стойчев, в студиото гост бе и режисьорът Нидал Алгафари, който е партиен член на „Позитано“ 20, и участва в инициативата АБВ на Първанов.

Той бе категоричен, че настоящият лидер Станишев е заробил БСП в личната си битка срещу Бойко Борисов. Алгафари посочи, че съмишлениците му ще предложат алтернативна листа за изборите, която ще бъде издигната през движение АБВ.

Коментарите на режисьора принудиха Кънчо Стойчев да повтори, че Сергей Станишев е надвил Бойко Борисов, което провокира спор между гостите в студиото:

„Станишев победи Борисов и това трябва да е пределно ясно и това е ясно на червената партия“, посочи Стойчев.

„С цена на какво – с цена на прегръдка с Волен Сидеров ли?“, попита Нидал Алгафари.

„От тази кална лодка няма как да излезеш бял“, заключи многозначително социологът.

„Веднъж изгубиш ли си морала, после е все тая“, каза Нидал Алгафари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews