Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Красимир Янков защити Жаблянов: Позицията му за Народния съд е и на БСП

OFFNews 27 февруари 2018 в 14:29 3310 2

Определението на Народния съд като „необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“ е позиция на БСП, а не само на Валери Жаблянов. Това обяви в ефира на тв Европа червеният депутат Красимир Янков.

Изречението е било извадено с аргумента, че по време на заседанието на Националния съвет, на което е обсъждана въпросната декларация за Луковмарш, не е била дискутирана позицията на БСП за Народния съд. Това обаче не означава, че партията е променила позицията си за Народния съд. Тоест определението му като „необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“ е на цялото БСП, а не само на Валери Жаблянов. Корнелия Нинова обяви, че партията застава зад Валери Жаблянов, припомни Красимир Янков.

"„Никой до този момент в БСП не е имал аргументи срещу самото изречение“, каза Янков.

По думите на червния депутат „няма аргументи срещу този текст, които да са изложени в хода на дискусията в БСП".

Изявлението на БСП, в което те наричат Народния съд "неизбежно и необходимо военновременно правосъдие" беше част от позицията на социалистите за провеждането на Луковмарш. Автор на текста беше вече бившият зам.-председател на парламента Валери Жаблянов.

Скандалът около това определение на Народния съд доведе до гласуването в парламента за отстраняването на Жаблянов от поста му миналата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8753

1

Кинджо

27.02 2018 в 15:23

Аз не мога да се сетя за пример за по-голямо безочие и наглост в световната история .... да избиеш цвета на нацията на база политически пристрастия и след това да твърдиш че това е било необходимо и неизбежно е меко казано нагло ... всъщност за какво е било необходимо, освен за да даде на БСП възможността да грабят, убиват и безаконстват деситилетия наред? На някой друг необходимо ли е било?
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews