Лорер: Някои от хората, назначени от служебното правителство, са работили с ГЕРБ

OFFNews 22 август 2022 в 10:25 2330 3

Архив

Снимка БТА-Владимир Шопов

Даниел Лорер, бивш министър на иновациите и растежа (ПП)

"За мен някои назначения на служебното правителство будят въпроси, тъй като те са на хора, които са работили активно с ГЕРБ преди това", каза пред бТВ бившият министър на иновациите и растежа от кабинета на Кирил Петков Даниел Лорер.

Той отчете, че някои от кадровите смени, направени от служебния кабинет, са правилни, защото всеки министър има право да избере политическия си кабинет и даде пример със смяната на областните управители. Други от смените обаче по-думите му са ненужни и неправилни, особено на фона на това, че правителството на Гълъб Донев е с хоризонт на работа от два месеца. Лорер припомни, че единствената задача на служебните кабинети е да осигурят честни и справедливи избори.

Той смята, че служебното правителство коригира работата си спрямо общественото мнение и даде пример с енергийната политика, която, както той твърди, не трябва да се превръща в разделителна линия в обществото.

Той намекна още, че назначените от Радев министри могат да работят, съобразявайки се с чужда воля:

"От нашия опит със служебното правителство мога да споделя, че всеки един министър има своята воля и може да упражнява своята власт в зависимост от това как се чувства в своето министерство. Надявам се сегашният екип на президента да работи спрямо въжделенията на всеки един от тях."

Лорер съобщи, че листите на "Продължаваме промяната" се фиkализират. Той нито отрече, нито потвърди дали ще води листата във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

1

офф бее

22.08 2022 в 10:34

"Фикализират" ?!??!!! :-)))

Лорер, това, че някой е работил при други правителства, означава ли, че след това трябва да е безработен завинаги?

Не е ли по-важно дали си е вършил добре работата?

Ако е вършил претъпления - изнесете информация (щото каскета ще си мълчи като бит...амбриаж)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки