Лорер: Пеевски се промени за добро, стана говорител на европейските ценности

OFFNews 29 ноември 2023 в 12:14 1635 9

Лорер

Снимка БГНЕС

Даниел Лорер

Политиката е динамично занятие, позициите на партиите и техните лидери се променят. В случая на Делян Пеевски те се променят за добро. Той стана говорител на европейските ценности, както за тяхната партия, така и за цяла България. Позициите, които защитава в момента, са същите, които отстояваме и ние.

Това коментира депутатът от "Продължаваме проманата-Демократична България" Даниел Лорер пред бТВ.

По думите му това е ролята, която Пеевски си е избрал, и ролята, която неговата партия му е отредила. Но той не бил говорител на мнозинството, а на ДПС и изразява личната си позиция.

По отношение на това дали Делян Пеевски може да стане министър-председател, каквато заявка направи преди дни, Лорер обясни, че това не може да се случи, защото "България не може да има премиер, който е обект на международни санкции".

Лорер допълни, че управляващата коалиция е без коалиционно споразумение, защото ДПС не е в нея, а е в ролята на "подкрепяща опозиция".

"Имат министър на вътрешните работи. Самият вътрешен министър се оказа, че се ползва изключително с подкрепата на ГЕРБ и ДПС", обясни той.

Според Даниел Лорер президентът Румен Радев се държи като политически лидер в правителство в сянка.

"Само че той няма нито правителство на слънце, нито на сянка. Не се е случвало в българската история президент да плаши с вето на закон за бюджета. Важно е президентството да си влезе в ролята. То трябва да ни обединява, а не да ни разделя и то няма роля в изпълнителната власт", бе категоричен депутатът от ПП-ДБ.

Не било работа на държавния глава обсъждането да бъдат продавани държавни земи.

"И да се е обсъждало, няма да се случи 2024 г. Защо президентът се намесва? Изглежда дребнаво заяждане. Доколкото разбирам, тези земи така или иначе са се отдавали дългосрочно под аренда, така че се създава излишна драма около несъществуваща тема", изтъкна още той.

Депутатът определи бюджета за догодина като европейски. Усилията на правителството по думите му са двупосочни - да дава повече на най-слабите, а на икономиката да осигури повече възможност за инвестиции.

"Бюджетът за инвестиции за догодина отново е рекорден – 10 млрд. лв. Дай Боже да го изпълним, България ще е по-добро място за работа. Данъците са същите, минималната работна заплата ще се вдигне. България е от държавите с най-нисък дълг спрямо БВП. По отношение на задлъжняването на държавата нямаме абсолютно никаква драма", обясни Даниел Лорер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

9

ob1

29.11 2023 в 17:36

А какъв си бе, wenc? Пак казвам - нямаш ни една лоша дума за тиквата, дето по цял ден лъже и се е увъртолил в простотиите си до степен каквото и да каже да си противоречи.
Свършило... може и три пъти да си свършил на снимката на дебелянча, твой си проблем

-529

8

6екеr4о

29.11 2023 в 17:13

Темата за евреите е прекалено болезнена в последно време, не бих си позволил хапливи забележки, но тоя нещо се върти по еврейски...

1000

7

Зара

29.11 2023 в 16:10

Лорер явно се подиграва, не мога да приема на сериозно приказките му.

345

6

Джендо Джедев

29.11 2023 в 15:40

Така, де - Шиши се сцепи да се прави на евроатлантик и европеец и да чурулика по "европейски". Стана по-евроатлантик и европеец и от ПП и ДБ взети заедно. Аз го твърдя от много време. В това Лорер е абсолютно прав. Преди да го намагнитят не беше така. ;)

605

5

Wenc

29.11 2023 в 15:21

Пиле проскубано, тиква е пътник от преди 3 години.
Бита карта е. Каквото беше, беше.

Ма изтърка се тая опорка.. щом не харесваш педмяната, значи си гербер... свърши тая вече.

Отвори си очите. Гербер или ППеец.. все тая.

-1650

4

ob1

29.11 2023 в 14:01

Ще ти кажа, бе, пиле шарено герберско. Аз съм свободен да кажа, че Лорер е изцепил грандиозна глупост. Не виждам защо трябва да следвам партийна линия.
Усещаш ли разликата с ОПГ-то, което ти плаща? Я да видя кога си казал нещо против тиквата...

1000

3

Rust Cohle

29.11 2023 в 13:30

ПП-ДБ се оказаха нищо повече от конформисти с големи претенции. Нито помен от борбата с мафията. Изпраха се и се овластиха отново точните хора, докато политиките са чист социализъм с 0 визия за реформи.

Да видим фен-базата им докога ще им рационализира глупостите и предателството.

1000

2

ПеркоНаумов

29.11 2023 в 12:35

WTF!?!?

605

1

Wenc

29.11 2023 в 12:24

obl , нещо да кажеш ?
 
X

Да помогнем на украинските деца!