Мария Габриел запазва структурата на МС. Имената ще бъдат ясни в понеделник

Кристина Минчева 19 май 2023 в 11:17 1280 2

Мария Габриел

Снимка БГНЕС/МАРИН КАРАВЕЛОВ

Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел

Мария Габриел запазва структурата на Министерския съвет, а имената ще бъдат обявени в понеделник. ГЕРБ, ДПС и ИТН се обединяват около приоритетите за разумен бюджет, върховенство на закона, съдебна реформа, конституционно мнозинство за нея, Планът за възстановяване и устойчивост, оперативни програми, инвестиции за България и българските региони.

„Партиите, които ме подкрепят, имат готовност за конституционна реформа. Продължаваме работата по конкретни имена и министертсва, каза още Габриел.

По- рано днес ДПС обяви, че ще подкрепи проектокабинет на Мария Габриел. Вчера същото намекна и Има такъв народ, макар че лидерът Слави Трифонов не каза правителство с кой мандат ще подкрепи, а само че са "за" правителство на експерти. 

На трите формации обаче не им достигат 5 гласа. Те разполагат общо със 116, заради което ще разчитат на падащ кворум или на отделни депутати, които няма да спазят партийната дисциплина. 

Последните два дни Мария Габриел и Десислава Атанасова водят разговори в стаите на парламентарните групи, но отказват да коментират имена за постове. По неофициална информация на OFFNews ГЕРБ ще оглавят Министерството на външните работи, Министерството на отбраната и Министерството на енергетиката. С ИТН е обсъждано Министерството на транспорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

2

danvan

19.05 2023 в 13:38

Герб ще си напазаруват необходимите пет - било от възраждане, било от бсп

22548

1

dolivo

19.05 2023 в 13:20

Чакам Възраждане да се разцепи с колкото са нужни депутати и да подкрепи правителството.

Голямо шоу ще е.