Нинова намекна за избори: Да се знае отсега кой ще провали правителството - ДБ и ПП

Ружа Райчева 17 ноември 2022 в 13:35 2776 4

Брифинг на БСП в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Брифинг на БСП в парламента

"Продължаваме промяната" не искат разговори с БСП за правителство, ако мандатът дойде при нас. Тяхна воля, ние не насилваме никого и не се предлагаме на никого. Но да се знае отсега кой ще провали възможността за работещо правителство, спокойна зима и гаранции за икономиката - ПП и ДБ блокират възможността да продължи промяната на модела, за който се борят.

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента. Тя призова всички да се успокоят, за да може да се вземат решения с разумни аргументи. Според нея "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) са наложили истеричен тон по повод промените в Изборния кодекс. 

"Разговорът за промени в Изборния кодекс мина на висок тон - започнаха крайни изказвания, лепене на етикети и контрапротести. Партиите, които си залепиха етикети на проевропейски и демократични, оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини", каза Нинова. 

Тя напомни, че на заседание на социалната комисия по предложение на ПП от дневния ред е отпаднало обсъждане на Закона за семейните помощи за деца. "Великата им социална програма се самоопроверга с това гласуване", обяви лидерът на БСП.

"Позволиха си да лепят етикети за статукво и да се гнусят. Не се гнусят обаче да гласуват с ГЕРБ и ДПС износ за оръжие на Украйна и плащането на пари за нови самолети F-16. Значи не е проблем статуквото ГЕРБ, ДПС, ДБ и ПП да въвличат България във войната, но е статукво, когато БСП гласува с ДПС и ГЕРБ за други закони", заяви Корнелия Нинова. 

По думите ѝ БСП не се чувстват като коалиция на реванша, както по-рано ги нарече съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

4

Mateevk

17.11 2022 в 16:50

Хайде пак - помощта за Украйна! Ние сме за МИР - Русский МИР! А мен ме е гнус, че подобна партия продължава да се добира до парламента. Дано не е за дълго! Гнус ме е, само като видя физиономията на Корнелия и чуя скверните й слова!

-1650

3

ob1

17.11 2022 в 14:28

Кор и за Корни, и за столетницата ѝ...
В тая сган има и нормални, да се махнат докато е време. Сещам се за двама - Крум Зарков и Явор Божанков. Останалите грам няма да липсват на никой, когато партията им не вземе и 4% и потъне на бунището, където ѝ е мястото.

726

2

Кариерен

17.11 2022 в 13:53

Докато алчната за власт Нинова командва в БСП, гласовете за тази партия ще спадат непрекъснато, докато накрая БСП ще остане извън парламента! Жалко за Столетницата...

1935

1

Муню

17.11 2022 в 13:51

Абе цунате се с герб и дпс. Не ни говори глупости. Преди години се целувахте с дните, сега е явно, че и с другите ще се цункате. Направете си парламент, че след следващите избори, греб и дпс може да нямат нужда от вас.

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews