Нинова: Радев не е от доверчивите, това е премислен план. Признава, че се занимава с партийно инженерство

OFFNews 06 декември 2022 в 11:23 1831 1

Корнелия Нинова

Снимка Facebook/Корнелия Нинова

Корнелия Нинова в Самоков

"Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план на Радев", написа във Фейсбук профила си лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Думите ѝ са по повод изявлението на президента Румен Радев в понеделник вечерта, който заяви, че е бил първият излъган от "Продължаваме промяната", но че "ще надживеем и тази шарлантания". 

"Беше грешка, че изобщо дадох шанс и допуснах такива хора да откраднат надеждите на българите за промяна", каза в Албания той.

"Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил (Петков) и Асен (Василев). Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план. Просто този план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците", каза Нинова, която е в Самоков на посещение със заместник-председателите на парламентарната група на БСП Георги Свиленски и Иван Ченчев.

Според нея президентът е създал "Продължаваме промяната" с три задачи:

"1. Да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ.
2. Да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ.
3. Да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт".

Нинова допълни, че планът на Радев е успял в първите две точки и се е провалил в третата, когато "Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват".

"Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели, е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси…", допълни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови