Парламентът спряга Атанас Атанасов за конституционен съдия

Има идея да стана конституционен съдия, но не знам дали там ми е мястото, съобщи съпредседателят на ДБ

OFFNews 22 декември 2023 в 08:44 3941 4

Атанас Атанасов в парламента

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Атанас Атанасов в парламента

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов съобщи, че сред парламента се обсъжда дали той да не стане конституционен съдия. 

Миналата седмица Народното събрание отвори процедурата по избор на своята квота от двама съдии в Конституционния съд, които трябва да заменят други двама с изтекли мандати.

"Има идея да стана конституционен съдия, но не знам дали там ми е мястото", коментира днес лаконично Атанасов пред bTV тази сутрин. 

Той заяви, че не е било обсъждано ДПС да участват със свои министри в следващия кабинет след ротацията. По думите му лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски не е правил подобни заявки. 

Атанасов очаква, че персоналният състав на следващия Министерски съвет ще бъде по съвместно предложение на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. "Така сме се споразумяли", подчерта Атанасов. 

Регулаторите щели да се попълнят без квоти, като се вземат предвид личните качества на кандидатите.

Атанасов каза, че ПП-ДБ са имали основания да искат оставката на вътрешния министър Калин Стоянов след полицейското насилие на протестите срещу БФС. Той добави, че тепърва предстои в парламентарната временна комисия, сформирана по темата, да се изяснят всички обстоятелства.

"Калин Стоянов ще е министър до ротацията и на ротацията ще преценим дали да остане. Надявам се здравният министър проф. Хинков да остане, не виждам причина да му искат оставката", заяви съпредседателят на ДБ. 

Атанас Атанасов каза и че на коледното парти на ПП-ДБ е ял от скандалната торта, украсена тематично по повод демонтажа на Паметника на съветската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

5

IvoIvo

22.12 2023 в 11:46

Алелемайкоу!

585

4

Stoyancho

22.12 2023 в 11:19

Toва не трябва да се случва

11982

3

leomesi

22.12 2023 в 10:45

Айде нема нужда

900

2

Rex

22.12 2023 в 09:00

Също четох че спрягали Деса и ми се прищя да си тегля куршума.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки