Последни думи от ПП: Корупцията не намери достатъчно врагове в този парламент

Йорданка Веселинова 29 юли 2022 в 14:03 1786 1

Архив

Снимка БТА/Владимир Шоков

Андрей Гюров, председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната"

"Корупцията не намери достатъчно врагове в този парламент", заяви председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в последната си за 47-ото НС декларация.

Гюров отчете и многото кризи, в които е работил този парламент - високите цени на електричеството, пандемията, войната на Путин, заложените бомби в пътното строителство, бежанската криза, инфлация, политическа и икономическа криза. Все пак обаче той заяви, че парламентът се е справил "добре в тези седем ужасни месеца".

Депутатът обаче все пак смята, че парламентът е могъл да свърши повече, но че големите промени се правели, когато има достатъчно депутати, които искат те да се случат

"Няма антикорупционно мнозинство в този парламент. Корупцията не намери достатъчно врагове в тази сграда", обяви той.

Гюров прогнозира, че и следващият парламент ще бъде труден, но ПП няма да се откаже от основните си цели и борбата с корупцията. Председателят на групата завърши речта си с обръщение към обществото:

"Скъпи сънародници, гласувайте на предстоящите избори. Всичко дотук бе само първа стъпка в изтръгването на държавата от ръцете на мафията. Демокрацията не е спринт, тя е маратон. Демокрацията си струва, тя е единствената гаранция за просперитета на България. Тази битка е на всеки български гражданин тук и в чужбина и ние можем и трябва да я спечелим заедно. Имаме нужда от Вас, за да завършим съдебната реформа, да има независими регулатори и да спрем кражбите(...) Дължим го на децата си. Продължаваме промяната!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews