ПП искат гласът им да се чува навън, а и репликата е – ''Ники трябва да пътува'', заяви Даниел Митов

OFFNews 11 февруари 2024 в 20:10 1551 1

Д. Митов

Снимка mfa.bg

Даниел Митов

Обяснението ми за Министерството на външните работи е, че става въпрос за лекомислени приумици от страна на "Продължаваме промяната". Кирил Петков сложи червена линия, каза Даниел Митов от ГЕРБ-СДС в предаването "120 минути" по отношение на спора за поста външен министър.

Той подчерта, че коалицията ГЕРБ-СДС има едно министерско място и уточни, че е записано, че Николай Денков ще стане вицепремиер и министър на образованието.

"Не знам какво ще обясним на нашите избиратели, ако отстъпим МВнР. Какво означава да се чува гласът на ПП-ДБ навън? Министерството на външните работи отразява гласа на България. Трябва да има човек, който е врял и кипял с достатъчно ясни позиции – дали ще е за Северна Македония, войната в Украйна, Китай, или ще е за друго. За МВнР не може да се експериментира. Борисов ясно каза – ако ще говорим по тази тема, ние сме готови да предложим друг човек за външен министър. ПП иска техен човек в МВнР. Искат да им се чува гласът навън, а и репликата е – "Ники трябва да пътува", заяви още Митов.

Според него партията се е съобразявала със споразумението с ПП-ДБ. Той посочи, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ги е помолил да се въздържат по случая "Чаталджа" и законопроектът за плажовете на Кирил Петков да бъде включен като извънредна точка в петъчната програма за работа на Народното събрание.

"Държали сме се добронамерено, за да има усещане за партньорство. Получаваме детински прищевки за още и още“, каза Даниел Митов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика