"Преференциалният кандидат трябва да издържа на бой и глад"

OFFNews 25 септември 2014 в 12:53 2079 3

Георги Кадиев

Преференциалният кандидат трябва да има две основни качества - да издържа на бой и на глад, защото после партийните централи ще го мачкат и да знае какво точно иска да постигне в парламента.

Това написа във Facebook социалистът Георги Кадиев. Той е № 9 в листата на левицата в 23-ти МИР в София и има шанс да влезе в следващия парламент, само ако събере достатъчно преференциални гласове.

По думите му дали издържа на бой и глад времето ще покаже, а част от нещата, които иска да постигне са описани като 4 основни ангажимента, за които твърди, че после може да му се търси отговорност.

Те са прозрачност в политиката, по-добра бизнес среда, гражданско участие в управлението и европейски ценности.

"Ще отстоявам прозрачността в политиката, като продължавам да се противопоставям на неуместни задкулисни назначения. За този ангажимент е трудно да се дадат конкретни предложения за законодателни промени предварително. За него най-доброто доказателство е досегашната ми история.

Винаги съм се борил със задкулисието, във всяко управление. Това беше причината да подам оставка като зам. министър на финансите 2007. Като общински съветник в София разкрих множество схеми на корупция и нарушения в Столична община – започвайки със скандалната сделка с Карат-С , подадох сигнали, след които смениха скандалните районни кметове на р-н Витоша и р-н Изгрев и директорът на Софийски имоти, купувал тигани и парфюми с общински пари.

Не подкрепих назначението „Пеевски”, нито това на наследника му – Писанчев. Не подкрепих новия закон за Сметната палата. По мое предложение бяха приети редица разширения към закона, ограничаващ офшорките с неясни собственици. По мое предложение бе намалена субсидията за политическите партии, макар и само с 8.5 %.", напомни Кадиев.

Според него по-добрата бизнес среда означава неувеличение на данъци и осигуровки, намалена бюрокрация и засилено качество на администрацията, и разбира се, постоянна борба с корупцията във всяка форма. 

"Гражданското участие в управлението означава задължителна промяна в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, с цел драстично намаляване на броя на исканите подписи за референдум. Законово уреждане на електронно гласуване за референдум като първа стъпка към електронно гласуване на избори", обещава още социалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews