Продължаваме промяната взе стаята на ГЕРБ в парламента

Силви Кирилов от Има такъв народ ще открие първото заседание на Народното събрание

OFFNews 22 ноември 2021 в 19:44 9206 2

Снимка parliament.bg

Продължаваме промяната ще използва стаята на ГЕРБ в 47-ото Народно събрание, стана ясно от думите на Александър Ненков от партията на бившия премиер. 

"Ще има разместване в пленарната залата. Колегите от "Продължаваме промяната" решиха, че трябва да ни вземат стаята, да са живи и здрави, коментира той пред БТА. По думите му най-вероятно ГЕРБ-СДС ще бъдат в досегашната стая на "Има такъв народ".

Политическите сили от 47-ото Народно събрание се събраха на техническа среща за разпределение на местата в залата и на стаите в парламента. Очаква се първото заседание да бъде открито от най-възрастния депутат - Силви Кирилов от "Има такъв народ".

Не е обсъждано кой ще оглави парламента.

Ненков обясни, че председател на парламента би трябвало да се излъчи от най-голямата парламентарна група, "въпреки че в 45-ото Народно събрание ГЕРБ беше най-голямата парламентарна група, но това не се случи". Той посочи, че приемат резултатите от изборите и ще бъдат наистина една сериозна опозиция.

Бившият председател на парламента Ива Митева от "Има такъв народ" коментира, че са изговорили първото заседание и конституирането на парламента.

"Обсъдихме много внимателно разпределението на пленарната зала, успяхме да се разберем с колегите в един много добър тон, включително и стаите успяхме да ги разпределим. Останаха така да помислят още малко някои колеги", посочи тя. Няма как да си запазим местата, защото сме по-малко, както и другите колеги, коментира Митева и допълни, че от ИТН са предложили да се преместят, а в тяхната стая да отидат от ГЕРБ-СДС.

Тя добави, че първото заседание ще открие Силви Кирилов: Разбрах, че се готви, предупреден е. Чакаме вече президентът да издаде указа.

От "Възраждане" пък обявиха, че ще са в центъра на пленарната зала, защото така ще им е най-удобно, тъй като ще са в парламента за пръв път.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1067

2

StinkingSonOf

23.11 2021 в 05:10

Интересно ми е дали имат диванче с отпечатъка на дупето на Бойко в тази стая?

23293

1

Стефан

22.11 2021 в 21:43

О, горко ридание сътриса Небесата! Стаята! Му! е превзета от Нечестивите! Безбожниците поругават Храмът на герб, и низвергват арахангелите на Презиращият Парламента. Вътре в самият Парламент, където Той Лично проповядваше дебелоочието и презрението Си! Към парламента.

А да видим, как деситу атанасува ще иде в манастир, и ще спре да лае от всяка ютия и всеки хладилник. Та да може поне понякога да послушаме радио.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews