Радев освободи шефа на НСО

OFFNews 09 февруари 2018 в 13:04 10270 2

Ден след случая с първата дама Радев смени освободи шефа на НСО

Президентът Румен Радев назначи полковник Росен Тодоров да изпълнява правомощията на началник на Националната служба за охрана, съобщиха от Дондуков 2. 

Със свой указ президентът Румен Радев освободи генерал-лейтенант Ангел Антонов от длъжността началник на Националната служба за охрана /НСО/.

С друг указ държавният глава назначи заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Росен Тодоров да изпълнява правомощията на началник на НСО.

Тодоров пое поста на зам.-началник в службата след поредица от смени, които станаха в началото на мандата на началника Ангел Антонов предприе. Тогава от постовете им бяха освободени заместниците Юлиан Харалампиев, който е бил лична охрана на Ахмед Доган, и Красимир Станчев. Именно постът на Станчев беше поет от Росен Тодоров.

На 31 януари стана ясно, че Ангел Антонов е депозирал оставката си пред президента. Като повод той посочил изпращането му на пост зад граница. Антонов отрича това да е свързано с проверката, която прокуратурата започна в службата. 

Указът е публикуван в Държавен вестник в петък - ден след инцидента с първата дама Десислава Радева. Документът е подписан на 7 февруари.

По закон президентът има право да издаде указ за назначаване на нов началник в рамките на един месец след съгласуване с Министерския съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews