Радев: Политическата криза е факт. Парламентарните партии бързо да намерят изход

Кабинетът трябва да осигури социалните плащания и подкрепата за бизнеса, да отстои ветото за Северна Македония, каза държавният глава

OFFNews 10 юни 2022 в 10:01 3983 3

Радев
Президентът.

Парламентарно представените партии трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията, защото се нуждаем от отговорно и устойчиво управление. Това каза президентът Румен Радев в коментар на политическата ситуация в страната, след оттеглянето на "Има такъв народ" от управляващата коалиция.

Политическата криза е факт, но за разлика от предишните кризи тази се разгръща в условията на прогресираща инфлация, на социална, икономическа и продоволствена криза, породена от войната в Украйна, посочи президентът.

Държавният глава заяви, че докато партиите търсят формирането на управленско мнозинство, кабинетът трябва да осигури социалните плащания и подкрепата за бизнеса, да отстои ветото за Република Северна Македония в съответствие с рамката, приета на Консултативния съвет за национална сигурност, и да осигури функционирането на държавата.

Президентът Румен Радев участва в международния форум „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“ в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

3

ivenco

10.06 2022 в 12:40

"президентът Румен Радев направи първи коментар за разпада й"

Слушам фатмака по радиото,прави се на енергиен експерт и громи ЕС заради Зелената сделка.Нещата вземат да стават все опасни.Тея к@в@ли искат да ни изкарат от ЕС. ????

1005

2

Блейк7

10.06 2022 в 10:17

Ако си мислите, че бати ви Бойко и путинските слуги ще се върнат обратно на софрата, много се лъжете! Свърши вече тая, може да направят опити да разрушат държавата но няма да се върнат вече на трона
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика