Росен Желязков и Доан Мин Хуан обсъдиха сътрудничество в туризма

Йорданка Веселинова, Виетнам 06 януари 2024 в 13:10 669 1

Росен Желязков

Снимка БТА

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Виетнам в областта на туризма обсъди председателят на Народното събрание Росен Желязков със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин Доан Мин Хуан. 

Българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам. 

Председателят на парламента Росен Желязков отбеляза, че визитата на българските парламентаристи открива нови възможности за утвърждаване на още по-ползотворно сътрудничество между двете страни. Ролята на законодателните институции е да проправят път за оптимална работа на изпълнителните органи и се надявам още тази година да има заседание на Българо-виетнамската смесена комисия, която да разгледа перспективите за развитие на отношенията ни в областите търговия, туризъм, високи технологии, образование и наука, подчерта той. Нека в нашия общ стремеж към прогрес, просперитет и благоденствие, народите на България и Виетнам бъдат заедно, добави Росен Желязков. 

Развитието на двустранните отношения между България и Виетнам е цел, към която представителите на двата народа трябва да продължим да се стремим, посочи секретарят на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин Доан Мин Хуан. Той пожела успех на посещението на българските парламентаристи и представи информация за провинцията, която има културни и природни дадености, признати за световно природно наследство. Ние се стремим да развиваме туризма и зелената икономика, но популяризирането на културното ни наследство също е важна част от бъдещето на провицията, подчерта Доан Мин Хуан. 

Ние не забравяме, че България е сред първите държави, които е признала независимостта на Виетнам, и сме благодарни за помощта ви през годините на развитие на страната, обърна се Доан Мин Хуан към председателя на НС Росен Желязков.

В края на разговорите Росен Желязков получи подарък керамична ваза. На свой ред той подари на домакина плакет 140 години Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

1

Johnny B Goode

06.01 2024 в 17:04

Туризмът между България и Виетнам ще доведе до нови висоти икономическото развитие на България. След особено важното посещение на Желязков и подписаните меморандуми, очаква се приходите от този туризъм да достигнат до 70% от БВП на България за 2024г.

Да е@а тоз парламентарен туризъм...


 
X

Да помогнем на украинските деца!