"Случващото се в Македония не заплашва сигурността, а икономиката ни"

OFFNews 14 май 2015 в 08:10 4010 3

Подадените оставки на министри в Македония няма да спрат кризата там. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по бТВ.

Хубавото е, че след атаките в Куманово, ситуацията там се успокои. Управляващите в Скопие твърдят, че са разгромили терористична група. Опозицията контрира, че властта се опитва да заглуши компрометиращите информации как по телефона се управлява съдебната власт, обясни още Каракачанов. Според него планираният опозиционен митинг на 17 май в Скопие е важен, за да се види колко силна е опозицията в страната. 

По думите му още преди 20 дни премиерът Никола Груевски е трябвало да състави правителство с опозицията.

„Властта в Македония не само е преяла с власт, но е забравила да се съобразява и със законите, и с човешката етика”, подчерта лидерът на ВМРО . Според него записаните телефонни разговори на водещи политици показват нещо невиждано в нормалния свят – дискутира се кой на колко ще бъде осъден и какво ще му се случва в затвора.

Той подчерта, че нашата национална сигурност не е застрашена. Няма сложен заговор, нито Косовски сценарий, категоричен бе Каракачанов. Но винаги, когато има конфликт на 60 км от границата ни, страната е застрашена - най-малкото икономически, обясни той. 

Правителството в Скопие няма да оцелее, ако управлението продължи по същия начин, има реална опасност от разпад на Македония, смята лидерът на ВМРО. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews