Командированите в София полицаи нощували за по 25-33 лв.

Елица Мартинова 13 декември 2013 в 14:20 5035 1

Полицаи на обсадата на парламента. Снимка: Сергей Антонов
Полицаи на обсадата на парламента. Снимка: Сергей Антонов

 

Полицаите, които са били командировани в София, за да охраняват протестите, са спели в хотел "Родина" и в Парк хотел "Москва".

Това обяви в пленарна зала днес вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев в отговор на питане от ГЕРБ, свързано с разходите за хотел на командированите в столицата служители на МВР.

Йовчев обяви, че изчислените разходи за извънредните полицейски екипи са 234 882 лв., а общият размер на изчислените извънредни разходи на МВР за цялостната охрана на протестите възлизат на 1 834 243 лв.

В средата на ноември стана ясно, че част от "подкрепленията" отсядат в хотел "Родина". Справка на сайта на хотела показа, че най-евтината двойна стая 78 лв. или по 39 лв. на човек.

В отговора си днес Йовчев потвърди за хотел "Родина". Той обаче обяви, че МВР е договорило по-ниски цени с ръководството на хотела и служителите на реда са спели за по 25 лв. или двойната стая е струвала общо 50 лв.

Йовчев посочи, че вторият хотел, който е приютявал командированите полицаи, е бил Парк хотел "Москва". Там нощувка на човек в двойна стая е струвала 33 лв. на вечер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews