Чехия показа боен дух и изтръгна точката срещу Хърватия

Томаш Росицки и компания възкръснаха от 0:2 до 2:2 и се спасиха от ранно отпадане

OFFNews 17 юни 2016 в 20:54 3862 3

Чехия се спаси от ранно отпадане на Евро 2016, след като стигна от 0:2 до 2:2 срещу Хърватия в дербито от група D в Сент Етиен. Обратът настъпи в края на мача, когато "шахматистите" останаха без своя мотор Лука Модрич, който напусна игра в 62-ата минута заради контузия.

Хърватите започнаха по-активно тази среща, А отбраната на Чехия трудно се справяше с комбинациите на съперника, в чиято основа беше Иван Ракитич. Играчът на Барселона пропусна много добра възможност в 36-ата минута, но само 60 секунди по-късно се стигна до откриване на резултата в полза на хърватите. Бадел отне една топка и намери Перишич, който влезе на скорост в наказателното поле и стреля точно в далечния ъгъл за 1:0.

В 42-ата минута хърватите пропуснаха страхотна възможност да удвоят, но Вида я пропусна.

В началото на втората част Чехия опита да поеме контрола над мача и се оголи отзад. Точно в този момент Хърватия нанесе нов удар. Ракитич бе изведен добре от Брозович в 59-ата минута и с много елегантен удар прехвърли Чех за 2:0. В 76-ата минута резервата Милан Шкода намали, след като се извиси в наказателното поле и засече с глава центриране на Росицки.

Пет минути преди края хърватските фенове започнаха да хвърлят факли на терена, което принуди рефера Марк Клатънбърг  да прекрати мача за няколко минути, докато играчите на Хърватия се опитваха да вразумят привържениците. След около пет минути ситуацията се нормализира и играта бе подновена. Похабените емоции обаче си казаха думата. В третата минута на добавеното време Вида игра с ръка в наказателното поле. Томаш Нецид изпълни безупречно дузпата, носейки равенството и първа точка за Чехия, като по този начин отборът на селекционера Павел Върба се спаси от безславно отпадане. Хърватия събра 4 точки и оглави временното класиране преди изиграването на мача Испания - Турция.

Чехия - Хърватия 2:2
0:1 - Перишич (37)
0:2 - Ракитич (59)
1:2 - Шкода (75)
2:2 - Нецид (90+4 дузпа)

Чехия: Чех; Кадерабек, Хубник, Сивок, Лимберски; Плашил (86-Нецид); Росицки, Скалак (67-Шурал), Крейчи, Дарида; Лафата (67-Шкода).

Хърватия: Субашич; Сърна, Чорлука, Вида, Стринич (98-Вършалко); Бадел, Модрич (62-Ковачич); Брозович, Ракитич (97-Шилденфелд), Перишич; Манджукич.

Жълти картони: Сивок (Ч), Бадел, Брозович, Вида (Х)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

2

Руслан

17.06 2016 в 21:56

Едва ли. Тези пиратки хвърлени от феновете на Хърватия са демократични пиратки.

77927

1

El Commandante

17.06 2016 в 21:42

Аз искам да попитам Хърватия ще ги изхвърлят ли сега или тея изхвърлянките само за Русия се отнасят?
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews