Григор измъчи Надал, взе сет и изпусна два тайбрека

Деян Спасов 22 януари 2014 в 09:40 3150 0

След драматичен двубой в Мелбърн първата българска ракета Григор Димитров загуби от Рафаел Надал (6:3, 6:7, 6:7, 2:6)

Григор започна мача впечатляващо. С много силни сервиси взе първия си гейм и проби Надал още във втория. От трибуните на централния корт се чуваха възгласи „Българи, юнаци“, които вдъхновиха младия Димитров и той продължи с мощните сервиси, най-бързият от които беше 219 км/ч. Българинът остави без шанс Надал, затвори сета при 6:3 и по този начин испанецът загуби първи сет в турнира.

Надал започна втория сет по-мобилизирано и проби Григор във втория гейм. Първата ни ракета обаче върна пробива веднага след много двойни грешки на световния номер едно. Испанецът взе много трудно 5-ия гейм, въпреки силната игра на Григор, подкрепена от впечатляващо форхенд воле на българина, което вдигна публиката в Мелбърн на крака. Сетът вървеше много равностойно до самия си край. Стигна се до тайбрек, където Рафаел Надал беше по-съобразителен и спечели с 7:6.

В третата част Димитров имаше шанс за пробив в 4-тия гейм, но не се възползва. За сметка на това Надал проби успешно българина в 5-ия за 3:2. Тенисистите си размениха по един гейм, но веднага след това нашенецът се вдигна, върна пробива 4:4 и взе своя сервис гейм 5:4. Григор играеше с финес въпреки напрежението, докато нервите на Надал не издържаха и при 6:5 Димитров имаше точка за спечелване на сета, която загуби. Отново се достигна до тайбрек, в който тенисистите демонстрираха невероятна игра. Нашенецът за жалост отново изпусна сетбол и въпреки максималните усилия, които положи сбърка и загуби нещастно сета - 6:7.

Четвъртият сет отново започна с ранен пробив на Надал и мачът определено изглеждаше под контрол за испанеца. Умората и неприятната загуба на 3-тия сет сякаш повлияха на психиката на Григор Димитров, нашенецът не успя да се съвземе и да обърне събитията на централния корт в Мелбърн. Рафаел Надал затвори сета при 6:2 и по този начин се класира за 1/2 финалите.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews