Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Ясни 12-те номинирани за "Спортист на годината"

Васил Георгиев 12 декември 2011 в 12:35 2449 0

IMG_0313
IMG_0313

Организаторите на традиционната анкета "Спортист на годината" обявиха имената на 12-те спортисти на България за 2011 г. по азбучен ред.

По традиция бяха представени и петте тима, които спорят за приза "Отбор на България", както и петте номинации, събрали най-много гласове в анкетата "Спортист №1 с увреждания".

"Златната" десетка на България и награждаването на най-добрите спортисти с почетните статуетки "Спортист на годината" ще бъде обявена на церемонията на 19 декември (понеделник) от 20,30 часа в Зала 1 на Националния дворец на културата. Тогава ще бъдат обявени и победителите в традиционната анкета "Треньор на България".

"Журналистическата анкета продължи 22 дни, като на официалния сайт на събитието вота си дадоха 169 журналисти от 69 медии от 9 града в страната - заяви Борислав Петров мениджър "Публични комуникации и стратегии " в "Нове АД Холдинг". - За първи път в повече от половин вековната история на церемонията единият от водещите ще е чужденец. Причината да се спрем на популярния британски актьор Бен Крос е, че догодина олимпийските игри са в Лондон и по този начин ще направим своеобразен преход към олимпийската година. Ще му партнира трикратната абсолютна световна и европейска шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова. Този път сме поканили да присъстват на церемонията и представители на детско-юношеските школи от различни спортни дружества и студенти от НСА. Предвидили сме много изненади. Очаквайте нещо наистина мащабно. Подготовката за церемонията върви от месец и половина, като са ангажирани над 250 човека. Както бе и преди година, днес представяме по азбучен ред 12-те спортисти, събрали най-много гласове в анкетата. За да има интрига до последно обявяваме Топ 12, а не десетка".

"На сайта на "Еврофутбол", който е един от партньорите в организацията на церемонията стартира анкета "Гласът на публиката" - обяви Елица Иванова, представител на букмейкъра. - В нея феновете ще могат да изберат своя спортист от Топ 12, който обявяваме сега. Хората ще моижгат да гласуват до 18 декември.

На церемонията "Спортист на годината" спортистът, получил най-много гласове в анкетата ще получи специална грамота". На церемонията за 28-и път ще бъдат обявени и победителите в анкетата на вестник "Труд" "Треньор на годината". "В допитването вота си дадоха представители на 49 медии - разясни завеждащият отдел "Спорт" във в. "Труд" Владимир Памуков. - Гласове са получили 17 специалисти в 12 вида спорт. С най-много представители - по трима са борбата и футбола, волейбола е с двама. По традиция тримата треньори, събрали най-много гласове ще получат картини от български автори".

"Спортист на годината на България" 2011 (номинации по азбучен ред)

1.Ваня Стамболова, лека атлетика

2.Владимир Зографски, ски скокове

3.Димитър Бербатов, футбол

4.Елис Гури, борба

5.Ивет Лалова, лека атлетика

6.Константин Паскалев, културизъм

7.Кубрат Пулев, бокс

8.Матей Казийски, волейбол

9.Петър Стойчев, плуване

10.Силвия Митева, художествена гимнастика

11.Станка Златева, борба

12.Цветана Пиронкова, тенис на корт

"Отбор на годината на България" 2011 (номинации по азбучен ред)

1.ВК ЦСКА, мъже, волейбол

2.Национален отбор, мъже, баскетбол

3.Национален отбор, мъже, волейбол

4.Национален отбор, художествена гимнастика

5.ПБК Лукойл Академик, баскетбол

"Спортист №1 с увреждания на България", 2011 (номинации по азбучен ред)

1.Александър Кенанов, плуване

2.Дечко Овчаров, лека атлетика

3.Ивомира Михайлова, джудо

4.Ружди Ружди, лека атлетика

5.Стела Енева, лека атлетика

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови